Smederevo, veliko interesovanje za IT smer u Gimnaziji

Ove godine za novi gimnazijski smer IT sektora vlada veliko interesovanje u svim gradovima Srbije, a biće mesta za 1.260 učenika raspoređenih u 63 razreda. U Smederevu se tokom prvog dana prijavilo 15 učenika.

Predaja dokumenata za upis na sve smerove koje ove godine nudi Smederevska gimnazija je počeo juče i trajaće do ponedeljka.

Već prvog dana prijavljivana za smer IT sektora prijavilo se 15 učenika, a prima se samo jedno odeljenje u kome će biti mesta za 20 najtalentovanijih i najdarovitijih đaka.

Pripremnu nastavu u gimanziji za ovaj smer pohađalo je 35 učenika iz Smedereva, a tokom prijvljivanja dolaze deca i iz obližnjih opština.

Predviđeno je da se učenici dele u grupe, tako da bi se nastava odvijala u grupama od po 10 učenika, kaže direktor Gimnazije Smederevo Aleksandar Marinković.

"Sigurno možete da zamislite da je to kvalitetniji rad nego ako se radi sa 30 učenika. Veliki broj časova, posebno u trećoj i četvrtoj godini za programiranje, za veb dizajn. Sve što je trenutno aktuelno, a pretpostavljam da će tu da bude i dosta fakultativnih aktivnosti koje će da im pomognu posle u pronalaženju neke karijere", navodi Marinković.

Za novi smer Gimnazija je u saradnji sa opštinom nabavila 15 novih računara na kojima će budući IT stručnjaci raditi, a profesori idu na dodatnu obuku za usko stručne prednete krajem jula i u avgustu.

Inače, pored ovog novog smera, od septembra se menja i nastavni plan i program u okviru reforeme gimnazija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво