"Vulin ne nosi uniformu, nego zaštitno-tehničku odeću"

Ministarstvo odbrane saopštilo je da ministar Aleksandar Vulin ne nosi vojnu uniformu, već zaštitno-tehničku odeću, što nije u suprotnosti sa zakonom.

Ovo objašnjenje je Ministarstvo odbrane uputilo portalu Insajder povodom zamerki Vojnog sindikata da crna odeća koju često nosi ministar Aleksandar Vulin predstavlja povredu Zakona o Vojsci i Pravilnika o vojnim uniformama i oznakama činova Vojske Srbije.

"Identičnu radno-zaštitnu opremu nose državni sekretari i pomoćnici ministra odbrane, što je u skladu sa Pravilnikom o opštim logističkim potrebama u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije", naveli su u Ministarstvu za Insajder.

Ističu da su takvu uniformu nosili i prethodni ministri Boris Tadić, Dragan Šutanovac, Bratislav Gašić i Zoran Đorđević, kao i državni sekretari i pomoćnici ministra.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 04. apr 2018, 18:11) - Teodora Lektora [neregistrovani]

Ima pravo i na šlem u boji... ako dozvolite.

Da, može biti ugrožen! Prašinom, recimo. Ide po terenu, ide po kasarnama, poligonima, livadama, stovarištima... Ovo je, prosto rečeno, radna odeća na koju ima pravo. A kad već sarkastično pitate je l ugrožen, pitam se da li ste to isto pitali i za slične odvene kombinacije ranijih ministara odbrane, odn. državnih sekretara... eno u tekstu čitav njihov spisak... Dakle, jeste li se i tad iščudjavali?

(sreda, 04. apr 2018, 16:35) - anonymous [neregistrovani]

Eto ti sad...

A zašto nosi zaštitno-tehničku odeću. Šta će to da mu se desi, pa da treba da se zaštiti?
Mislim, jel ugrožen ako dođe u civilu?

(sreda, 04. apr 2018, 15:48) - Grigorije M. Milićević Micko [neregistrovani]

Tek da nešto nadju

Sad, kad je to jasno, bilo bi pošteno da pročitamo šta na to objašnjenje ima da izjavi Vojni sindikat. Možda će da uputi izvinjenje zbog svoje neobaveštenosti. Ne, nego će da sve to prećute.