Mirović: Sredstva za nacionalne manjine veća za pet odsto

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore predstavnicima saveta nacionalnih manjina iz Vojvodine za finansiranje aktivnosti u tekućoj godini i rekao da su ove godine sredstva uvećana za pet odsto u odnosu na lane.

Prvi čovek pokrajinske administracije objasnio je da je tendencija da naredne godine taj procenat poraste.

"Ovde govorimo o svima nama, ne samo o nacionalnim savetima, njihovim upravama, članovima manjinskih zajednica, ovde govorimo o životu u Vojvodini, Srbiji, govorimo o zajedništvu i zajedničkim problemima i nastojanjima da iste rešimo. Tokom 2015. i 2016. godine izdvajali smo nešto manje sredstava za rad nacionalnih saveta i za njihove potrebe, a od 2016. pa do 2018. smo kontinuirano povećavali sredstva za njihove potrebe", objasnio je Mirović.

U 2018. godini obezbeđen je iznos od ukupno 60.100.000 dinara za potrebe sufinansiranja delatnosti 15 nacionalnih saveta na teritoriji APV. Pomenuti iznos obuhvata sredstva u visini od 47.100.000 dinara koja su planirana za sufinansiranje redovne delatnosti nacionalnih saveta, a iznos od 13 miliona dinara za razvojne delatnosti.

Mirović je ugovore uručio zajedno sa pokrajinskim sekretarom za nacionalne manjine Mihaljem Njilašem.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">