Novo pismo Olivere Zekić Draganu Bujoševiću

Prvo pismo bilo je upućeno celom RTS-u, a ne nekom posebnom članu rukovodstva, navela je članica Saveta REM-a Olivera Zekić u odgovoru direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću. Prenosimo pismo Olivere Zekić u celosti.

Poštovani gospodine Bujoševiću,

Razumem da ste pali u vatru, ali ne vidim razlog da zbog toga spaljujete i činjenice. Dakle, ako sami citirate deo mog pisma – "po čijem nalogu ste smanjili ton" – apsolutno je jasno da "naloga rukovodstva RTS" u njemu nema, kao što ga i nema. Meni je bilo dovoljno jedno čitanje da to ustanovim, vi probajte, molim vas, ponovo.

Dalje, nadam se da ne moram da vam posebno objašnjavam da je prvo pismo bilo upućeno celom RTS-u, da se u njemu to jasno vidi ("a kako ste vi Javni servis..."), pa da se tako i delovi koje citirate odnose na RTS, a ne na nekog posebnog člana rukovodstva. I još, u saopštenju RTS piše da onaj ko pokušava da nadjača govornika u studiju bude akustično glasniji, ali u prenosu tiši, tako da i u tom delu ništa nisam pogrešila.

Vesić je, dok je pokušavao da odgovori, bio glasniji u studiju, a tiši na TV ekranima. Zatim, u saopštenju RTS piše, i molim vas da i to ponovo pročitate, da se uvek najbolje čuju voditelj i onaj kome je data reč, a da se "upadice dovode do maksimalno mogućeg tehničkog nivoa zvuka, kako bi se razumelo šta govori onaj kome je data reč, a ne onaj koji upada u reč". Prema tome, zaključak nam jeste isti, a to što vi utišavanje krstite kao "maksimalno mogući tehnički nivo zvuka", sasvim je druga priča.

No, u krajnjoj liniji, i to mogu da prihvatim, uz napomenu da je Goran Vesić proveo na "maksimalno mogućem tehničkom nivou zvuka" 756 sekundi, a Dragan Đilas 375. Nije šija, nego vrat, što bi rekli naši stari. I poslednje, gospodine Bujoševiću. I vi i ja smo radili sa Slavkom Ćuruvijom, za čiju smrt su me u Danasu već velikodušno optužili, te se zaista nadam da poslednji deo vašeg pisma nema nikakve veze sa tom vrstom niskih insinuacija.

Nikakve veze nemam sa Ekspres Politikom, pogotovo ne sa gospodinom kojeg pominjete (ne poznajem ga), nisam davala izjave ni za te ni za druge novine (medije), i ne vidim kakve veze imam sa crtanjem mete na vašem čelu, a pogotovo zbog čega bi me za to optuživali.

Nisam vas ni postavljala na čelo RTS, nisam tražila ni da vas smenjuju, samo sam postavila pitanje. I verujem i da znate da vam želim i dobro zdravlje i dug život i da napišete još puno pisama, i meni i drugima. A Vesića jeste utišavali, to jest, držali na "maksimumu mogućeg tehničkog nivoa zvuka".

broj komentara 7 pošalji komentar
(petak, 16. mar 2018, 23:04) - anonymous [neregistrovani]

Hm,hm ...

Nesto mi sumnjiva gospodja. Samo (kao) ne mogu da dokucim koga li to brani.

(petak, 16. mar 2018, 22:50) - Milan [neregistrovani]

Ko pali vatru

Meni se čini da je ova gospođa vise pala u vatru, od celog RTS-a. Ona to ne vidi, da će da pregori od vrućine....

(petak, 16. mar 2018, 22:26) - anonymous [neregistrovani]

utisavanje

Uvek sam bio protiv nadvikivanja,ali i protiv ucutkivanja....
Da se jednom ne cuje glas kada govori,a da se cuju glasna dobacivanja onoga koji nema rec to nije u redu i tu nema nikakvog opravdavanja.Svako ko je gledao TV prenos lako je to uocio ,cak i mala deca,tako da nikakvo doktorsko tumacenje tu ne treba.
Posteno bi bilo reklo.Jesam ,pogresio sam,moja je krivica,priznajem,necu vise,a ni manje :)

(petak, 16. mar 2018, 22:10) - Advokat BN [neregistrovani]

Advokat BN

Da li je sve ovo realno? Molio bih Bujosevica da se ne spusta ovoliko nisko i da se pravda za ortodoksne politicke igrokaze. Tuzite gospodju. Imate nedvojben osnov za tako nesto. Pa i da vas smene nece vam nista moci. Sve dok svoj posao radite posteno i odgovorno.

(petak, 16. mar 2018, 21:28) - anonymous [neregistrovani]

Druge obaveze?

Jel gospodja ima druge obaveze osim_ da se dopisuje sa direktorom RTS a sto moramo i mi da citamo

(petak, 16. mar 2018, 21:07) - anonymous [neregistrovani]

zakljucak

S obzirom na nivo ponasanja i drskost koju je taj Vesic pokazao u zapadnim zemljama bi bio izbacen iz studija. 

(petak, 16. mar 2018, 21:00) - anonymous [neregistrovani]

auu

Ova govori kao klasični režimski likvidator