Paunovićeva: Prate se aktivnosti Akcionog plana o manjinama

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović istakla je da se aktivnosti iz Akcionog plana za manjine redovno prate i da je podignut kvalitet izveštavanja.

Otvarajući sastanak povodom predstavljanja Šestog izveštaja o sprovođenju Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina Paunovićeva je rekla da se ovaj izveštaj odnosi na četvrti kvartal 2017. godine i da se sprovođenje aktivnosti iz Akcionog plana za manjine redovno prati, saopšteno je iz Kancelarije.

Paunovićeva je navela da od 76 nosilaca aktivnosti njih 11 nije dostavilo svoje priloge za ovaj ciklus izveštavanja, od čega su osam nacionalni saveti nacionalnih manjina.

Prema njenim rečima, 66 odsto dospelih aktivnosti za ovaj izveštajni period je realizovano ili se uspešno realizuje.

Nakon održanih obuka u prethodnom periodu koje su imale cilj da podignu kvalitet izveštavanja, direktorka Kancelarije je istakla da je priloge za Šesti izveštaj o sprovođenju Akcionog plana za manjine dostavilo 40 jedinica lokalnih samouprava i 20 saveta za međunacionalne odnose.

Paunovićeva je podsetila da je Kancelarija nastavila sa unapređivanjem sistema izveštavanja o sprovođenju Akcionog plana, i da Šesti izveštaj sadrži i podatke o sprovođenju aktivnosti na lokalnom nivou. 

U toku je prikupljanje priloga za Sedmi ciklus izveštavanja i u narednom periodu Kancelarija će se usredsrediti na dalje unapređenje sistema praćenja Akcionog plana, naglasila je Paunovićeva, ističući da će se nastaviti sa podrškom svim osobama koje učestvuju u procesu izveštavanja, radi unapređenja njihovog rada i međusobne saradnje. 

Sastanku su prisustvovali predstavnici državnih organa i institucija, međunarodnih organizacija i nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

broj komentara 0 pošalji komentar