RTS Planeta – odgovor na potrebe savremene publike

U godini kada RTS obeležava 60 godina postojanja, poklanjamo vam i RTS Planetu, odnosno OTT platformu koja će vam, i na internetu omogućiti da gledate sve programe uživo ili odloženo. Na toj platformi svima je dostupan i arhiv Televizije i Radio Beograda. Uz 11 tematskih kanala i radijske programe, RTS Planeta trentno nudi više od 4.600 emisija i muzička izdanja PGP RTS-a.

Na jedan klik postaje dostupno 60 godina televizijskog ali i 95 godina radijskog programa. Emisije, filmovi koji su obeležili epohu ali i audio-zapisi istorijskih događaja, poput govora kralja Petra Drugog u Londonu 1941. ili obraćanja Ive Andrića tokom dodele Nobelove nagrade već su deo RTS Planete.

Na tu platformu, rame uz rame sa svedočanstvima o našem vremenu, unose se i sadržaji snimljeni od osnivanja naše kuće.

"RTS Planeta je budućnost gledanja televizije i slušanja radija i kao i svi veliki javni medijski servisi koji imaju bogate programske arhive, mi nastojimo da to programsko blago koje je ne samo nacionalno već i evropsko kulturno blago, na ovaj način učinimo dostupnim svim internet korisnicima širom sveta", kaže Tanja Ćitić iz Sektora RTS-a za razvoj i nove poslove.

RTS Planeta dostupna je svima na internetu, na računarima, tabletima, a odnedavno i preko posebne aplikacije za mobilne telefone. Na svim tim uređajima, osim arhiva, programa uživo, gledaoci RTS-a mogu da vraćaju program 72 sata unazad, a imaju i dodatne tehničke mogućnost.

"Mogu istovremeno više televizijskih i radijskih kanala da gledaju. U svakom slučaju mislim da smo odgovorili na sve potrebe savremene gledalačke publike, publike 21. veka i naš razvoj će ići zapravo u korak sa tim potrebama, što sadržinski što u smislu distribucije tih sadržaja", poručuje Tanja Ćitić.

Korisnicima RTS-a iz riznica PGP-a, između ostalog dostupna je i prva ploča objavljena 1959. godine – "Zvižduk u osam" ali i ovogodišnja izdanja. U posebnoj kategoriji su priče koje dopisništvo RTS-a snima u 25 gradova Srbije i koje se mogu pretraživati po imenu grada ili temi.

broj komentara 15 pošalji komentar
(subota, 25. jan 2020, 18:03) - Bmisic [neregistrovani]

Rts planeta

Da li je predvidjena podrska za google cromcast u skorije vreme?

(utorak, 27. avg 2019, 09:06) - Zoran [neregistrovani]

Pohvala

Svaka cast, super radi na telefonu, a proradila je android aplikacija I na smart TV... Kablovski operateri spavate li mirno?

(ponedeljak, 11. feb 2019, 07:36) - Milorad [neregistrovani]

RTS Planeta na VEWD Platformi

Postovani,
zelim da pitam da li postoji u planu mogucnost preuzimanja RTS Planeta aplikacije za VEWD Platforme?

Srdacno,

(četvrtak, 31. jan 2019, 22:48) - Milancina [neregistrovani]

Rts planeta na smart tv-u

Kada i da li ce izaci verzija rts planeta za smart box , konkretno koristim Mi box smart tv i na google store ne postoji aplikacija rts planet.?
Hvala

(sreda, 16. jan 2019, 08:57) - anonymous [neregistrovani]

Duboki naklon

Postovanje,

duboki naklon zbog ovako dobre i plemenite ideje.

Pozdrav,
M. Stankovic

(petak, 15. jun 2018, 14:38) - Dušan [neregistrovani]

Konačno....

Poštovani ,
samo želim da Vas pohvalim.
Konačno nešto korisno i iznenađujuće dobro!
Svaka Čast! Vrlo dobro!

Svako dobro i spoštovanjem
D.Jeličić

(ponedeljak, 07. maj 2018, 10:27) - Љубиша Секулић [neregistrovani]

Како користити могућност гледања филмова уназад на РТС у ?

Регистровао сам се на РТС Планети и не видим како могу да одгледам филм емитован пре две вечери на вашем програму . Молим вас упутите ме на процедуру гледања емитованог материјала у оквиру 72 сата после емитовања . Унапред захвалан .

(ponedeljak, 19. mar 2018, 22:16) - Toma [neregistrovani]

RTS planeta

Da li će biti aplikacija za Samsung smart televizije?

(petak, 09. mar 2018, 20:01) - Рашо [neregistrovani]

укључење

Потврђена је инсталација на апарату,податци за логовање такође су ми путем е-поште послани, али немогу наћи начин како да се укључим у програм.Поседујем кућни и смарт моб.апарат.Уз леп поздрав желео би и вашу помоћ(упуту)како да се укључим?

(ponedeljak, 05. mar 2018, 19:44) - Siniša [neregistrovani]

Čestitka

Svaka čast ovo je fenomenalno.