Zbog magle, avioni "Er Srbije" kružili nebom

Dva aviona "Er Srbije" koja su danas zbog magle kružila nebom, na letu iz Beča i Zagreba, sletela su na beogradski aerodrom, sa više od jednog sata zakašnjenja, rečeno je "Tanjugu" na Aerodromu "Nikola Tesla.

Beogradski aerodrom je neprekidno otvoren za avio-saobraćaj, jer raspolaže kategorijom III-B, odnosno najsavremenijim uređajima za sletanje i poletanje aviona u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti.

To znači da su stvoreni uslovi da avioni sleću pri horizontalnoj vidljivosti duž piste do 50 metara i vertikalne vidljivosti od samo 15 metara.

Od jutros je zabeleženo kašnjenje pet od ukupno 101 leta, koliko ih je za danas predviđeno.

Let avio-kompanije "Transavija" iz Amsterdama za Beograd preusmeren je u Sofiju, dok je povratni let rumunske avio-kompanije TAROM za Bukurešt otkazan.

Aerodrom navodi da odluka o tome da li će avio-kompanije sletati ili poletati u uslovima smanjene vidljivosti zavisi od nekoliko činilaca, kao što su opremljenost aviona, obuke i dozvole pilota za sletanje i poletanje u ovakvim uslovima, procedura avio-kompanija i, na kraju, od odluke pilota da li će u uslovima smanjene vidljivosti sleteti u Beograd ili preusmeriti let na najbliži aerodrom.

Mediji su preneli da su avioni kružili nad aerodromom čekajući da se magla raziđe kako bi mogli da slete, kao i da su dva aviona kompanije "Er Srbija" kružila iznad Srema.

Takođe, magla pravi problem manjim letelicama koje nemaju opremu koja je predviđena za letenje u ovakvim vremenskim uslovima.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво