Žitelji Kosmeta pozitivno gledaju na posetu predsednika Vučića

Na Kosmetu se pozitivno gleda na poziv predsednika Srbije da razgovara sa običnim ljudima, javlja dopisnik RTS-a. Predsednik Srbije je rekao sinoć da u jednom manjem delu može da se pomogne, dok u većem broju i ne, ali da je sigurno da se ti problemi bolje razumeju i da će biti rešavani.

Predsednik Srbije zadovoljan je što je imao priliku da razgovara sa ljudima iz Orahovca, Istoka, Kline, Goraždevca, koje, kako je istakao, retko viđa.

Rekao je da je ključni problem briga za bezbednost, dok su lični problemi Srba zapošljavanje i egzistencija.

Naveo je da u jednom manjem delu može da se pomogne, u većem broju i ne, ali ono što je sigurno je da se ti problemi bolje razumeju i da su sada adresirani i da će oni biti rešavani.

Na Kosmetu se pozitivno gleda na poziv predsednika Srbije da razgovara sa običnim ljudima, jer pozicija Srba u Pomoravlju, Metohiji, Štrpcu, centralnom delu Kosova, nije ista sa pozicijom Srba koji žive na severu, a koji su i fizički naslonjeni na centralnu Srbiju, navodi dopisnik RTS-a.

Nakon sukoba na Kosovu nije bilo sličnog skupa na kojem je predsednik Srbije direktno, više sati otvoreno razgovarao sa ljudima.

Problemi koje su Srbi iznosili predsedniku Srbije delom ulaze u obaveze i odgovornosti lokalnih samouprava, koje, stiče se utisak, treba da pokažu više razumevanja i pažnje prema svojim žiteljima.

Danas nije bilo novih detalja u istrazi ubistva Olivera Ivanovića. Istragu vodi tužilac Šućri Sulja, iz Tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici, koji je za sutra najavio objavljivanje prvih rezultata istrage.

Sulja je rekao da se intenzivno radi na istrazi ubistva i da očekuje da će biti objavljeni rezultati istrage u vezi sa snimcima sigurnosnih kamera, pregledom vozila i forenzičkim izveštajem. U izveštaj će biti uključene i izjave svedoka. Za sada je poznato da ih ima šestoro.

broj komentara 13 pošalji komentar
(ponedeljak, 22. jan 2018, 08:23) - anonymous [neregistrovani]

Poseta

Srbima na KiM poseta predsednika Vučića mnogo je značila jer znaju da neko brine, misli o njima i znaju da će im pomoć biti pružena koliko god je to moguće!

(ponedeljak, 22. jan 2018, 07:51) - anonymous [neregistrovani]

Pomoc

To je i bila namera, da se pomogne ljudima na KiM.

(ponedeljak, 22. jan 2018, 07:29) - dragana [neregistrovani]

dragana@gmail.com

Slika koja nam je preneta sa Kosova sama po sebi govori !

(ponedeljak, 22. jan 2018, 07:21) - anonymous [neregistrovani]

bez naslova

Poseta je bila iskrena i od velikog znacaja za Srbe na Kosovu, svi smo culi sa kakvim se problemima ljudi bore ali ipak ne odustaju od svog ognjista.

(ponedeljak, 22. jan 2018, 07:08) - anonymous [neregistrovani]

Napred

To je za njih Velika podrska.

(ponedeljak, 22. jan 2018, 01:05) - maki [neregistrovani]

iskreno

Vuciceva velicina i jeste u tome sto se bez problema spusti na nivo obicnih ljudi.Srbi sa KiM su imali priliku da sa predsednikom Srbije, otvoreno razgovaraju o svojim problemima i strahovima.Mnogo je bolje tako, licno, nego preko saradnika.

(nedelja, 21. jan 2018, 23:23) - Nikola [neregistrovani]

pozitivne poruke

Srbi na Kosovu vrlo dobro znaju ko je i koliko urdio za njihov opstanak od 2000, godine do danas. Poseta Vučića je došla u pravi čas i imaće pozitivne posledice po poboljšanje prilika u kojima žive naši sunarodnici na Kosovu.

(nedelja, 21. jan 2018, 22:37) - Orleanka [neregistrovani]

Komentar

Poseta i jeste bila sa krajnje pozitivnim namerama!

(nedelja, 21. jan 2018, 22:35) - Kaja [neregistrovani]

Istina

Посета Вучића је изузетно значајна јер су грађани КиМ видели да нису сами, да ће Србија учинити све што је у њеној моћи да им помогне и олакша тежак живот како би остали и опстали на својим вековним огњиштима.

(nedelja, 21. jan 2018, 21:55) - ina [neregistrovani]

pozitiva

Poseta Vucica Kosovu je pozitivno delovala na nase ljude na Kosovu jer im je ta njegova poseta ulila poverenje i pokazala da drzava stoji iza njih i da ih nikada nece napustiti kao ni zemlju po kojoj hodaju.