Žitelji Kosmeta pozitivno gledaju na posetu predsednika Vučića

Na Kosmetu se pozitivno gleda na poziv predsednika Srbije da razgovara sa običnim ljudima, javlja dopisnik RTS-a. Predsednik Srbije je rekao sinoć da u jednom manjem delu može da se pomogne, dok u većem broju i ne, ali da je sigurno da se ti problemi bolje razumeju i da će biti rešavani.

Predsednik Srbije zadovoljan je što je imao priliku da razgovara sa ljudima iz Orahovca, Istoka, Kline, Goraždevca, koje, kako je istakao, retko viđa.

Rekao je da je ključni problem briga za bezbednost, dok su lični problemi Srba zapošljavanje i egzistencija.

Naveo je da u jednom manjem delu može da se pomogne, u većem broju i ne, ali ono što je sigurno je da se ti problemi bolje razumeju i da su sada adresirani i da će oni biti rešavani.

Na Kosmetu se pozitivno gleda na poziv predsednika Srbije da razgovara sa običnim ljudima, jer pozicija Srba u Pomoravlju, Metohiji, Štrpcu, centralnom delu Kosova, nije ista sa pozicijom Srba koji žive na severu, a koji su i fizički naslonjeni na centralnu Srbiju, navodi dopisnik RTS-a.

Nakon sukoba na Kosovu nije bilo sličnog skupa na kojem je predsednik Srbije direktno, više sati otvoreno razgovarao sa ljudima.

Problemi koje su Srbi iznosili predsedniku Srbije delom ulaze u obaveze i odgovornosti lokalnih samouprava, koje, stiče se utisak, treba da pokažu više razumevanja i pažnje prema svojim žiteljima.

Danas nije bilo novih detalja u istrazi ubistva Olivera Ivanovića. Istragu vodi tužilac Šućri Sulja, iz Tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici, koji je za sutra najavio objavljivanje prvih rezultata istrage.

Sulja je rekao da se intenzivno radi na istrazi ubistva i da očekuje da će biti objavljeni rezultati istrage u vezi sa snimcima sigurnosnih kamera, pregledom vozila i forenzičkim izveštajem. U izveštaj će biti uključene i izjave svedoka. Za sada je poznato da ih ima šestoro.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво