Tara i Mokra Gora sve privlačnije turistima

U očekivanju novog snega i u susret novogodišnjim praznicima, na Tari i Mokroj Gori traži se ležaj više. Ovu godinu i u Bajinoj Bašti smatraju prekretnicom, jer je varoš iz koje se putovalo ka Drini, planini, Mećavniku i Šarganskoj osmici, postala stecište mnogobrojnih turista iz sveta, a sudeći prema najavama, tako će biti i naredne godine.

Banjska stena, na Tari, nedavno je postala i mesto venčanja. Otvorili su se tu, neki novi vidici i potvrdilo da ova planina, i čitav kraj, zaista, imaju posebne čari. I da se veruje u nihovu dugovečnost i delotvornost.

"Bila sam u skoro sto zemalja na planeti, od Antartika, Patagonije, Aljaske, Japana, Papua Nove Gvineje i tako dalje, egzotičnih ostrva – s takvim iskustvom mogu da kažem da je cela Srbija, ali Zapadna Srbija i moj, bajinobaštanski kraj jedan od najlepših", kaže turistički vodič Jelena Vukašinović.

Smenjuju se kiše i snegovi, stižu novi gosti, u decembru se zakoračilo ka praznicima, i već sada su gotovo svi kapaciteti rezervisani.

"Nama odgovara ovo što nije tako urbano, i šta više da kažemo, neka netaknuta priroda", kaže Boško Mitrašinović iz Vršca.

"U hotelu i ove zime će svakako raditi zatvoreni poluolimpijski bazen, sauna, teretana, kao i svi ostali, prateći, sportsko-rekreativni sadržaji. Otvorićemo ski-stazu, manju kod hotela Omorike, veću kod Belog bora", kaže  Nevena Drobnjak iz hotela "Vojne ustanove Tara" .

Ako je Tara, kao što kažu, mesto gde počinje lepota, njena predvorja su sa jedne strane reka Drina, a sa druge Šarganska osmica. Ova muzejska pruga je letnju sezonu završila sa 75.000 prevezenih putnika.

"Očekujemo dobru i zimsku sezonu, što se tiče Nove godine, već su kapaciteti rasprodati, imamo goste iz Rusije, Ukrajine i Kine", navodi Aleksandra Milutinović iz Muzejske pruge "Šarganska osmica".

Dvadeset trećeg decembra počinje zimska sezona na turističkoj pruzi uskog koloseka. Od Mokre Gore, do Jatara, putovaće se obroncima Šargana, sa pogledom na Taru, a po pravilu, to je još jedan poziv za otkrivanje njenih lepota. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво