Deo radnika "Tigra" dobrovoljno odlazi uz socijalni program

Od ukupno 1.387 radnika kompanije "Tigar" njih 217 prihvatilo je dobrovoljni odlazak iz te kompanije, uz socijalni program za čiju realizaciju je država izdvojila blizu 142 miliona dinara.

Prema rečima generalnog direktora kompanije "Tigar" Vladimira Ilića u saradnji sa nadležnim organima Srbije završen je socijalni program za 217 zaposlenih čija isplata počinje ove nedelje, navedeno je u saopštenju te kompanije.

"Ovo smanjenje broja zaposlenih će značajno uticati na likvidnost svih entiteta u okviru kompanije 'Tigar' iz Pirota jer će doći do smanjenja troškova zarada i naknada na zarade na mesečnom nivou od oko 12 miliona dinara", rekao je Ilić.

On je kao posebno važno istakao da sprovođenje socijalnog programa ne utiče negativno na proizvodni proces jer se vodilo računa da smanjenje broja zaposlenih bude iz neproizvodnog dela kompanije. 

Smanjenje broja zaposlenih radi dovođenja na optimalan broj potreban za neometan proces proizvodnje i povećanje produktivnosti rada predstavlja još jednu meru novog rukovodstva kompanije "Tigar" u cilju unapređenja efikasnosti poslovanja i dovođenja te kompanije u položaj da svojim kupcima nastavi da isporučuje proizvode visokog kvaliteta, piše u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">