Mirović: Nova zgrada RTV-a za oko dve godine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je radove na rušenju stare zgrade Radio-televizije Vojvodine i istakao da je reč o jednom od najvažnijih projekata u Srbiji, te dodao da očekuje da za dve do dve i po godine bude završena izgradnja nove zgrade RTV-a, koja će se prostirati na 17.000 kvadrata.

Igor Mirović je rekao da je posle 18 godina, od dana kada je srušen objekat RTV-a, započet velik posao, pre svega, kako je naveo, zahvaljujući zajedničkim zalaganjem Vlade Srbije, ministarstva kulture, Pokrajinske vlade, pokrajinskog sekretarijata za kulturu i Uprave Radio televizije Vojvodine.

"Krenuli smo sa raščishavanjem terena i uklanjanjem starog objekta, za prvu fazu je sve pripremljeno i sada očekujemo ponude da u narednih nekoliko nedelja dođemo do ugovora za prvu fazu. Time bi odmah po završetku rušenja ušli u realizaciju prve faze,a onda krajem 2018. godine i u realizaciju poslednje faze, izgradnje samog objekta”, rekao je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade je istakao da je sve pripremljeno za kratko vreme, projektna dokumentacija, ishodovana su neophodna odobrenja i započeta je faza otklanjanja srušenog objekta, te da su sredstva za prvu fazu obezbeđena, a da se vode razgovori za drugu fazu koja se odnosi na izgradnju nove zgrade.

Navodi da je reč o važnom projektu, jer će, njegovom realizacijom, više od 1000 zaposlenih iz radija i televizije imati, kako je ocenio, možda najbolje uslove kada je reč o smeštaju i tehničkim kapacitetima u jugoistočnoj Evropi.

"Niko u tom delu neće imati ovako modernu, veliku i opremljenju zgradu kao RTV. Važno je da Vojvodina u svemu prednjači, prednjačiće i u delu javnog informisanja, ali i u drugim oblastima, kako godine budu odmicale Vojvodina će se vraćati na ono mesto, mesto uzora svima drugima”, kazao je Mirović.

On je dodao da ne postoje nikakve prepreke da u narednih dve do dve i po godine novi objekat bude gotov.

Zamenik generalnog direktora Radio televizije Vojvodina Jožef Klem rekao je da se rušenjem stare zgrade, ruši jedan deo istorije RTV-a.

"Mi smo srećni jer smo na ovo čekali skoro dvadeset godina, nadamo se da će posle završetka rušenja biti uspešan i tender koji je raspisan i nadam se da ćemo položiti kamen temljac za novu zgradu ove jeseni”, rekao je Klem.

Prema njegovim rečima plan je da svi radovi na izgradnji nove zgrade budu završeni do 2019. godine.

"To je važna godina za nas, jer 2019.godine Radio Novi Sad, kao najstariji medij u RTV-u, slavi 70 godina postojanja, a te godine će biti i 20 godina od rušenja ove zgrade", istakao je Klem.

Po njegovim rečima, svi zaposleni su svesni da izgradnja nove zgrade ne znači i rešenje problema.

"Mi smo planiramo da u naredne dve godine rešimo neke kadrovske i organizacione probleme i da u novu zgradu prenesemo samo ono znanje i iskustvo sa kojim raspolažu naši zaposleni, ali isto tako da povedemo sa sobom mlade, školovane novinare, sa kojima ćemo moći da obezbedimo program koji je dostojan javnom medijskom servisu", naveo je Klem.

On je najavio da je u planu, do završetka izgradnje objekta, formiranje redakcije na češkom i bugarskom jeziku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво