Poslodavac za primer – roditeljima trojki poklonio tri hiljade evra

Finansijska pomoć često je najpotrebnija novopečenim roditeljima. Sigurna je jednokratna pomoć države i lokalnih samouprava, a pomoć zaposlenim očevima i majkama zavisi od dobre volje poslodavca. Da je neki imaju potvrđuje primer jedne beogradske firme, koja svakom zaposlenom poklanja hiljadu evra po rođenom detetu. U slučaju nedavnog rođenja trojki, suma je bila trostruko veća.

Neda, Mila i Iskra, koja je i dalje u inkubatoru, rođene su pre mesec i po – posle pet godina čekanja i vantelesne oplodnje. Na dan trostrukog slavlja, još jedno iznenađenje.

"Poslodavac je obećao da će nas nagraditi novčano i da će nam pomoći da ih odgajamo. Cifra je hiljadu po detetu, odnosno tri hiljade evra", kaže Miroslav Drčelić.

"Od prvog momenta nismo bili ni svesni koliko će to značiti, a potom se sve to uklapalo. Krene se od hrane do garderobice, svih pratećih stvari", dodaje majka Nataša Drčelić.

Miran san kod kuće, na radnom mestu ocu trojki je dodatna motivacija. I nije jedini.

"Svakako da jeste ogromna stimulacija i svakako da nam to pomaže da na svojim radnim mestima budemo i više angažovani i da mnogo više doprinosimo i dajemo u ovoj firmi", ističe komercijalista Danilo Cvijović.

Tog pravila se već 23 godine drži vlasnik firme.

"Mi želimo na dodatni način da motivišemo svoje ljude, zato što ova kompanija razmišlja na duge staze. Želi da zadrži svoje ljude što duže i da zajedno uspemo na ovom tržištu", napominje Predrag Tomić, vlasnik firme "Srboauto".

Uzajamna podrška firmu sa dva zaposlena dovela je do firme sa gotovo dve stotine radnika. Uz remont i proizvodnju komponenti za specijalna vozila, ovde se planira još jedna delatnost.

"Očekujem da nas za desetak godina opet posetite kada budemo napravili jedan mali, porodični vrtić za decu svih naših zaposlenih", dodaje Tomić.

Prva mesta već su rezervisana za tri sestre s početka priče – koje, za sada, lako prepoznaju samo roditelji.

broj komentara 7 pošalji komentar
(petak, 07. jul 2017, 04:01) - anonymous [neregistrovani]

Redak slucaj dobrog poslodavca u Srbiji

Nazalost ovakih poslodavaca ima veoma malo u Srbji. Kod vecine se rinta za neku mizarnu platu 6 dana u nedelji po 7, 8 sati, a sve vise imamo poslodavce koji sada imaju probni rad od nekoliko dana koji ce biit placen ako se zadrzite mesec i vise dana , sa tim sto ste posle probnog vise ne radite i stizu nove zrtve. Tu prasku sada primenjuju i neki lanci marketa,pekara....

(četvrtak, 06. jul 2017, 23:11) - anonymous [neregistrovani]

Nekoliko primera

Ja znam za jos jedan primer coveka kao sto je ovaj! Za njega bi radnici ustali u bilo koje doba noci, ne da mu udovolje zato sto je gazda, vec da ga ispostuju zato sto je covek! Neka Bog pozivi ovakve ljude.

(četvrtak, 06. jul 2017, 22:21) - btj [neregistrovani]

Sjajan poslodavac

Svaka mu čast.

(četvrtak, 06. jul 2017, 22:04) - dusan [neregistrovani]

bravo

Svaka cast gazda. Zasuzile su mi oci kad sam procitao ovu vest. Samo tako nastavi. Bog ce ti vratiti.

(četvrtak, 06. jul 2017, 21:48) - anonymous [neregistrovani]

Cestitam

Roditeljima cestitam, a poslodavcu svaka cast na humanom gestu koji vraca poverenje da u Srbiji jos uvek ima dobrih ljudi.

(četvrtak, 06. jul 2017, 21:15) - ANA [neregistrovani]

Divno

Svaka cast! Sve pohvale za poslodavca! Samo da je vise ovakvih primera. Cestitke roditeljima trojki.

(četvrtak, 06. jul 2017, 21:13) - anonymous [neregistrovani]

Roditeljima

Čestitam Trojke a Poslodavcu svaka Čast :-)

div id="adoceanrsvdcfhklggd">