Policija kreće u "lov" na nesavesne vozače

Od ponoći saobraćajna policija najavljuje dvadesetčetvoročasovnu akciju "Spid maraton", gde će se u naseljenim mestima ali i na putevima, brzina meriti radarima. Novost je da će biti primenjena nulta tolerancija prilikom prekoračenja, a posebna pažnja biće usmerena na vozače motocikala. Pripremljenja je specijalna brigada na motociklima-presretačima, koji će bez obeležja policije uočavati prekršioce i sprovoditi ih do prve patrole, koja će ih sankcionisati.

Vozači motocikala neće više moći od gradskih ulica da prave trkačke staze. U MUP-u kažu da će ih stići i naplatiti kaznu.

Dodaju i da se ova akcija sprovodi u čitavoj Evropi u 24 zemlje, a da će podaci biti dostupni svim saobraćajnim stručnjacima koji će analizom moći da utvrde koje sve mere treba da se preduzmu da se smanji broj poginulih motociklista na drumovima.

Boban Milinković iz Saobraćajne policije kaže da su motocikli-presretači bez obeležja, ali da su snabdeveni zvučnim i svetlosnim signalima u skladu sa zakonom.

"Oni će uočavati prekršaje i nesavesne vozače dovoditi do patrola koje će ih sankcionisati", objašnjava Milinković.

Od početka godine na našim drumovima poginulo je 11 motociklista. Godišnje pogine oko 50, a povrđenih je deset puta više, pa su ovakve kontrole neophodne, kažu u MUP-u.

"Podaci govore da čak 30 odsto motociklista vozi bez vozačke dozvole određene kategorije, čak 11 odsto njih je pod dejstvom alkohola, a preko 50 odsto poginulih mlađi su od 30 godina", ističe Aleksandar Radenković iz Saobraćajne policije.

Pored kontrole motociklista, motori-presretači MUP-a kontrolisaće i upotrebu mobilnih telefona u vožnji kao i nevezivanje pojaseva u vozilu i to na prednjim i zadnjim sedištima.

U MUP-u kažu da će posebno biti na udaru roditelji koji nebezbedno voze decu, ali i oni koji sami ne koriste pojas.

broj komentara 12 pošalji komentar
(utorak, 18. apr 2017, 21:34) - anonymous [neregistrovani]

Ја немам тај проблем

Мој ауто не може прекорачити дозвољену брзину, све и да хоће ....

(utorak, 18. apr 2017, 21:24) - anonymous [neregistrovani]

24

Zbog cega 24 sata?
Bahatost je duboko ukorenjena.

(utorak, 18. apr 2017, 19:53) - milce [neregistrovani]

nema sanse

Nece oni nikog kazniti, jer se od ponoci najavljuje nevidjena kisa i sneg, tako da ce sutra svi voziti sporije nego inace, a mnogi nece ni ici nigde kolima ako ne moraju, a narocito ne motorima!
Akcija propada u startu!

(utorak, 18. apr 2017, 18:12) - Радан [neregistrovani]

Полиција без ознака?

Како ће возачи приликом заустављања знати да се ради о полицији а не о нечијој несланој шали? Сви ће да се ваде да нису знали да се ради о полицији па ће нашим друмовима настати бесомучна трка.
Шта би са оним помпезно најављиваним камерама од пре неку годину које треба да снимају несавесне возаче?

(utorak, 18. apr 2017, 15:13) - popaj [neregistrovani]

Возачи мотоцикала неће више моћи од градских улица да праве тркачке стазе

Kakva pompezna najava, a uz to komentar da motorcikli presretaci razvijaju i preko 300km/h, pa sta ce to onda biti nego trkacka staza, kad policija krene da ih zaustavlja zbog prekrsaja a oni nece da stanu.Ako Vama u RTS-u dozvole po zakonu o dostupnosti informaija da proverite uvericete se da ce najvise sakcionisanih vozaca u toku najavljene akcije biti zbog ucinjenog prekrsaja prekoracenje brzine do 10 km/h u naselju i van naselja.

Znaci mlacenje prazne slame a pravi rezultati izostaju

(utorak, 18. apr 2017, 15:03) - Gruja Ognjanović [neregistrovani]

u moje selo

U Trupale, ulicom Železničkom, vozi se maltene kao na autoputu. I škola je tu, I "ležeći policajac"...I sve uzalud.
Policiju nikad ovde nisam primetio.
A biće ih samo ako neko nastrada.

(utorak, 18. apr 2017, 14:51) - anonymous [neregistrovani]

Осврт на: "A kada će lov na one koji se ne kreću"?

Пријатељу, то у нормлним земљама не ради полиција већ опстинске службе. Полицијска обука и време су скупи да се, сем у изузетним случајевима, тоши на паркинг казне.

(utorak, 18. apr 2017, 14:44) - anonymous [neregistrovani]

Спид?

Шта значи та реч? Није чудо да возачи не знају о чему они то.

(utorak, 18. apr 2017, 14:13) - anonymous [neregistrovani]

bravo

A onom ko nema pojas na zadnjem sedistu nikom nista?

(utorak, 18. apr 2017, 14:10) - anonymous [neregistrovani]

A kada će lov na one koji se ne kreću?

Tačnije, na one koji parkiraju na trotoarima, pešačkim prelazima, livadama, u školskim dvorištima, autobuskim stajalištima, pa i na kolovozu? Njih je bar lako uhvatiti, jer stoje. Dokle će policija da podstiče tu vrstu siledžijskog i sociopatskog ponašanja u Srbiji?

div id="adoceanrsvdcfhklggd">