"Uzmi račun i pobedi" opet krajem godine ili na proleće 2018.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović najavio je da bi nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" mogla ponovo da bude organizovana krajem ove godine ili na proleće 2018.

Ožegović je rekao da se o produženju nagradne igre razmišlja s obzirom na to da su postignuti dobri finansijski rezultati.

"Neke zemlje su sprovodile ove nagradne igre više godina, poput Bugarske, Portugalije, Mađarske i Slovačke. Kod nas je nagradna igra imala dobar finansijski efekat s obzirom na to da je u njoj učestvovalo skoro 25 odsto stanovništva, što u drugim zemljama nije bio slučaj", rekao je Ožegović na Beogradskom sajmu, prilikom dodele osam automobila "fijat 500L" dobitnicima trećeg izvlačenja nagradne igre.

Naglasio je da su se već na pola nagradne igre pokazali i dobri finansijski rezultati, s obzirom da je Poreska upava objavila podatke da je u nekim segmentima, na primer, naplata PDV-a kod malih i srednjih preduzeća porasla skoro za 84 odsto.

"Mi smo naše dobitnike zamolili da i dalje uzimaju fiskalne račune, jer tako omogućavaju da im se to vrati na drugi način, da imamo bolju državu i kvalitetnije usluge za građane. Moja je molba da građani nastave da uzimaju račune", poručio je Ožegović.

On je zahvalio građanima i medijima na podršci ističući da je zaključno sa jučerašnjim danom, kada je bilo poslednje četvrto izvlačenje, dobijeno 8,5 miliona koverata, kao i da su podeljeno 742 nagrade.

"To pokazuje da su građani razumeli zašto smo organizovali nagradnu igru i da se borimo protiv sive ekonomije, kao i da je zajednički problem, a ne samo onih što vode inspekcijske poslove - ako želimo da kreiramo društvo sa većim standardom", naveo je Ožegović.

On je uručio ključeve novog "fijata 500L" Josimu Subiću iz Uzdina, Milivoju Tomiću iz Vranjske Banje, Goranu Stojiljkoviću iz Vlasotinca, Dragici Dragićević iz Sovljaka kod Bogatića, Jadranku Nikoliću iz Vranja, Milenku Vrgoču iz Čelareva, Snežani Šarić iz Bačke Topole i Sandri Kuzmanović sa Novog Beograda.

Završena nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" 

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi", usmerena ka suzbijanju sive ekonomije, završena je a ukupna vrednost nagradnog fonda bila je 135.344.181,46 dinara, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije. 

Nagradna igra je zvršena sinoć, posle četvrtog javnog izvlačenja nagrada koje je bilo organizovano na RTS-u, navodi se u saopštenju, prenosi Beta.

Nagradnu igru je priredilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a u saradnji sa Ministarstvom finansija, Poreskom upravom, Državnom lutrijom Srbije, Poštom Srbije, Republičkim sekretarijatom za javne politike i NALED-om.

Ukupna vrednost nagradnog fonda bila je 135.344.181,46 dinara, a za ovaj krug nagradne igre bilo je određeno 742 nagrada.

Građani su dobili stanove, automobile, putovanja...

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je čestitalo svim dobitnicima i zahvalilo građanima na učešću u nagradnoj igri "i velikoj podršci u suzbijanju sive ekonomije".

Nagradna igra predstavlja jednu od 68 mera Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.

Država i privreda će nastaviti sa edukativnim programom tokom 2017. i 2018. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво