Bujošević na čelu "Politike"

Novinar Dragan Bujošević izabran za glavnog i odgovornog urednika beogradskog dnevnika "Politika".

Skupština osnivača preduzeća "Politika novine i magazini" imenovala je danas novinara Dragana Bujoševića za glavnog i odgovornog urednika najstarijeg dnevnog lista na Balkanu.

"Skupština PNM pruža punu podršku novom glavnom i odgovornom uredniku i poslovodstvu u sprovođenju daljnih mera usmerenih ka unapređenju poslovanja zajedničkog preduzeća", navodi se u saopštenju "Politike".

Dragan Bujošević ima dugogodišnje novinarsko i uredničko iskustvo i od njega se očekuje da unapredi rad u redakciji i da zajedno sa poslovodstvom sprovede reorganizaciju, nastavi da unapređuje sadržinu i poveća tiraž dnevnog lista Politika.

Današnjoj sednici Skupštine osnivača preduzeća "Politika novine i magazini" prisustvovali su u ime osnivača Politike a.d. članovi Jovan Simić, potpredsednik, Predrag Mihajlović i Branimir Dimitrijević.

VAC su predstavljali članovi Andreas Rudaš, predsednik, Mark Mikaš i Srđan Kerim.

Od 16 kandidata koliko se prijavilo na konkurs za glavnog i odgovornog urednika Politike, u najuži izbor su ušli Dragan Bujošević, Žarko Rakić, Milan Mišić i Rajko Đurić.

Bujošević spreman da prihvati novu dužnost

"Politika" treba da pobedi "vreme koje nosi hiljadu izazova" i koje nije i ne može kao uslov da postavi nijedan konkurs, rekao je Dragan Bujošević nakon imenovanja za glavnog i odgovornog urednika "Politike".

"Zahtevi konkursa su jedno, a zahtevi života sasvim nešto drugo", rekao je Bujošević, komentarišući svoju spremnost da odgovori na zahteve navedene u konkursu.

"Nijedan konkurs ne može zadati zadatke koje nosi život i to je nešto sasvim drugo, pogotovo imajući u vidu nadolazeću finansijsku krizu zbog koje mnoge novine u svetu već imaju tendenciju pada tiraža", istakao je Bujošević.

Prema njegovim rečima, treba imati u vidu i trend opšte tabloidizacije ljudskog mišljenja, a trend "Politike" je da zadrži ozbiljnost i ostane pravi ozbiljan list u Srbiji.

Bujošević više neće voditi TV emisiju "Nije srpski ćutati", zbog nedostatka vremena i brojnih obaveza koje ga čekaju na novoj funkciji.

Novi glavni i odgovorni urednik "Politike" ima bogatu karijeru u elektronskim i štampanim medijima. Bio je glavni urednik nedeljnika "Evropljanin" i zamenik glavnog urednika NIN-a, a svojevremeno je radio i kao novinar u "Politici".

Povremeno je radio za Glas Amerike i Bi-Bi-Si, kelnski radio "Vestdžrman" (Westgerman), ANEM i B92.

Rođen je 1954. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи