"Planule" koverte za nagradnu igru sa fiskalnim računima

Za prvih pet dana nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" Pošta Srbije odštampala je milion i 700.000 namenskih koverata. Uprkos tome u mnogim poštama ih prethodnih dana nije bilo, jer su, kažu, već prvog dana prosto planule. Tokom vikenda doštampane su nove besplatne koverte, a ako bude potrebno doštampavaće se do kraja nagradne igre, tako da ih sada ima u svim poštama.

Nešto više od milion koverata građani su do sada uzeli sa poštanskih šaltera. Tek 175.000 stiglo je u poštanski centar.

"Pojedini građani su uzimali koverte i pakovali račune kući pa će ih kasnije doneti u poštu. A s druge strane, verovatno su građani mislili, pojedinci naravno, to nije masovna pojava, da će preuzimanjem velikih količina koverata nekom drugom onemogućiti ili sebi povećati šanse da dobiju nagradu", ukazuje Goran Đerić iz "Pošta Srbije".

Uzdajući se u savest građana, pošte neće kontrolisati podelu koverata. Podsećaju i da se u druge svrhe one ne mogu koristiti.

"Nikakve administrativne mere nismo uvodili niti ćemo uvoditi, ograničavati broj koverata. Ali pokušavamo ljudima da objasnimo kada dođu na šalter da nema smisla uzimati toliku količinu koverata. Račune na uvid nećemo tražiti, nikakva promena u smislu od prvog dana akcije do danas nije izvršen", dodaje Đerić.

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" traje do 1. aprila. Prve nagrade biće izvučene 12. marta.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 24. feb 2017, 16:43) - anonymous [neregistrovani]

Ja cu verovati, da oni te nagrade i zaista dele samo, ako....

......moje ime bude medju - "nagradjenima"!!!

(petak, 24. feb 2017, 16:38) - Ivan Cuk [neregistrovani]

Fiskalni racuni

Padoh sa nogu u potrazi za ovim kovertama,da li je ikako moguce nabaviti?Celu suboticu sam pretrazio,u posti mi kazu dodji ujutru,ja odem opet nista.

(ponedeljak, 06. feb 2017, 21:43) - zaječarac [neregistrovani]

planule koverte za nagradnu igru sa fiskalnim računima

Tražim koverte od 1. februara. U zaječaru i okolnim selima ih nema nigde. Samo sam jedno jutro uspeo da ih nađem u glavnoj pošti ali su ih delili na kašičicu po 5 kom. svakom i to količinu od 500 koverti. Skupljam račune od 1. januara imam ih preko 1000 i šta sad ?!?! slanje treba obustaviti dok se ne odštampa barem 20 miliona koverti i uvesti cenu od 3din i da se mogu naći u svakoj knjižari. ovo je do sada sve besmisleno !?!?

(ponedeljak, 06. feb 2017, 17:56) - anonymous [neregistrovani]

Ograničiti uzimanje na dve koverte, pa će biti za sve!

Koverata u poštama u Beogradu nema. U svakoj, u koju sam ušla, rečeno mi je da planu ujutru rano, pa ko hoće treba da porani čim se otvore ekspoziture. Strašno! Organizacija: nula! Ljudi uzimaju na desetine kako bi ih koristili za odlaganje koječega, piskaranje ... Kada je za DŽ što da ne uzmu. Naša posla!