Saradnja sa kompanijom "Huavej" u cilju veće bezbednosti građana

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsednik kompanije "Huavej" David Tang potpisali su u Beogradu Sporazum o strateškom partnerstvu za uvođenje eLTE tehnologija i rešenja za "Bezbedan grad" u sistemima javne bezbednosti koji će doprineti boljoj razmeni podataka i većoj bezbednosti građana.

Nebojša Stefanović je ocenio da će saradnja stručnjaka ministarstva i te kompanije, po osnovu sporazuma, doprineti modernizaciji i efikasnijem radu srpske policije, u cilju smanjenja stope kriminala i povećanja sigurnosti i bezbednosti građana, navodi se u saopštenju.

Navodeći da MUP kontinuirano radi na uvođenju modernih tehnologija, Stefanović je naglasio da MUP u kompaniji "Huavej" prepoznaje partnera koji poseduje adekvatne tehnologije koje će unaprediti informaciono komunikacioni sistem u MUP-u.

"Cenimo spremnost kineskih kompanija i Vlade Kine da pomognu Srbiji da podizanjem nivoa informaciono komunikacionih sistema i tehničke opremljenosti unapredi bezbednost naših građana", istakao je potpredsednik Vlade. 

Predsednik kompanije rekao je da je "Huavej" spreman da pomogne MUP-u da kroz modernizaciju tehnologije savlada bezbednosne izazove i poveća efikasnost.

Projektom "Bezbedan grad" komunikaciona infrastruktura MUP-a biće značajno unapređena.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će putem eLTE mreže moći da razmenjuju više informacija, video sadržaji, ali i da ih koriste za veći protok informacija potrebnih u svakodnevnom radu, navedeno je u saopšetnju.

Projekat podrazumava uvođenje inteligentnog video nadzora kojim će se značajno unaprediti efikasnost rada policijskih službenika u cilju povećanja javne bezbednosti, ali i uvođenje tog nadzora u kontrolu saobraćaja, što će doprineti povećanju bezbednost saobraćaja i smanjenju broj saobraćajnih prekršaja.

"Bezbedna grad" omogućiće uvođenje sitema za bolju regulaciju, u okviru koga će saobraćajni policajci daljinski regulisati saobraćaj uz znatno veću količinu informacija, što će omogućiti da se smanje gužve, posebno u špicu i poveća efikasnst protoka saobraćaja.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">