Miroslav Vukosavljević na čelu VMA

Pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević postavljen je za zastupnika načelnika Vojnomedicinske akademije, a brigandi general Dejan Janković za komandanta Zajedničkih snaga Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova angažovanih na obezeđenju državne granice, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vukosavljević je završio specijalizaciju iz oblasti oftalmologije u VMA i doktorirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1999. godine. U čin pukovnika unapređen je 2004. godine.

Na dužnosti načelnika Klinike za očne bolesti VMA je od 2005. godine, saopštila je VMA. Od 2010. godine redovni je profesor na Medicinskom fakultetu VMA.

Vukosavljević je na mesto zastupnika načelnika VMA postavljen ukazom predsednika Srbije Tomislava Nikolića na osnovu člana 112. stav 2. Ustava Republike Srbije i člana 17. tačka 9. Zakona o Vojsci Srbije, navodi se u saoštenju.

Na osnovu ovlašćenja predsednika Republike Srbije, za novog komandanta Zajedničkih snaga Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova angažovanih na obezbeđenju državne granice, postavljen je brigadni general Dejan Janković, načelnik štaba Komande za obuku.

General Janković preuzima tu dužnost od brigadnog generala Mileta Jelića, koji je ukazom predsednika Republike nedavno postavljen na dužnost načelnika Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse MO, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">