Konzul u Istanbulu: Nema povređenih državljana Srbije

Generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković izjavio je da, prema informacijama kojima raspolaže, u sinoćnom napadu na diskoteku nema poveđenih niti stradalih državljana Srbije.

Zoran Marković je rekao među 39 ubijenih ljudi 16 stranaca i to iz Indije, Iraka, Sirije, Tunisa i Belgije, kao i da je od 69 povređenih u napadu, njih petoro u teškom stanju.

"Prema zvaničnim podacima guvernera Istanbula među povrđenima nema naših državljana... Prema informacijama iz kruga naših građana koji žive i rade, ovde u Istanbulu, koji su se potencijalno mogli naći na licu mesta nema informacija da među žrtvama ima naših državljana", rekao je Marković agenciji Beta.

Konzul je dodao da se napad dogodio u elitnom klubu u koji nije moguće ući bez prethodne rezervacije i u kome su cene veoma visoke, tako da je to "faktor koji bi isključio slučajnog turistu koji bi prolazio i ušao u taj lokal".

"Nije bilo nijednog poziva bilo kog našeg državljanina koji bi se interesovao za nekog svog bližnjeg koji bi potencijalno mogao da se nađe na licu mesta", rekao je Marković.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">