Srpski novinari u poseti Kini

Delegacija novinara iz Srbije, koju čine generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević i urednik Informativnog programa RTS Nenad Lj.Stefanović, urednik u RTS-u Bojan Brkić, vlasnik i urednik "Nedeljnika" Veljko Lalić, generalni sekretar UNS-a Nino Brajović i predsednik Izvršnog odbora UNS-a Petar Jeremić, od danas će boraviti u sedmodnevnoj poseti Kini.

Šestorica novinara odlaze na poziv kolega iz Kineskog međunarodnog radija (CRI) i Ministarstva za informisanje, štampu i film NR Kine, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

Novinari iz Srbije susrešće se sa predstavnicima Kineskog međunarodnog radija (CRI) u okviru kojeg radi i redakcija programa na srpskom jeziku, funkcionerima kineskog ministarstva informisanja, a posetiće i sedište vodeće kineske kompanije za onlajn trgovinu - Alibaba.

Ova poseta rezultat je dugogodišnje saradnje UNS-a i RTS-a sa CRI kao i sa nacionalnom kineskom televizijom CCTV. List "Nedeljnik" je nedavno uspostavio saradnju sa CRI, a tokom posete biće razgovora o unapređenju saradnje, navedeno je u saopštenju UNS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво