RTV-u 195 miliona dinara za uklanjanje ruševina zgrade

Ugovor o transferu sredstava u visini od 195 miliona dinara, namenjenih za čišćenje ostataka srušene zgrade Radio televizije Vojvodina, potpisan je u zgradi Pokrajinske vlade.

Ugovor su potpisali direktori Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i direktor Radio-televizije Vojvodina Miodrag Koprivica, a potpisivanju je prisustvovao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Kovačević je rekao da je to bio prvi korak u procesu povratka RTV-a u svoju kuću.

"Prošlo je 17 godina od rušenja zgrade RTV-a i ovim ugovorom je načinjen prvi korak ka izgradnji nove zgrade. Pokrajinska vlada je uštedama uspela da u budžetu za 2016. godinu obezbedi 195 miliona dinara za finansiranje čišćenja ostataka srušene zgrade", rekao je Kovačević.

Kovačević je istakao da je RTV jedna od najvažnijih ustanova u AP Vojvodini koja emituje program i na jezicima nacionalnih manjina i da je izgradnja nove zgrade te medijske kuće jedan od prioriteta aktuelne pokrajinske administracije.

On je naglasio da će RTV tokom naredne nedeje raspisati tender za izbor izvođača radova na uklanjanju ruševina srušene zgrade na "Mišeluku".

Direktor RTV-a Miodrag Koprivica je rekao da današnje potpisivane ugovora na najbolji način govori o odnosu Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada prema toj medijskoj kući koja realizuje sedam programa na 13 jezika.

"Danas smo se obavezali da najozbiljnije krenemo u realizaciju ovog projekta, a nadamo se skorom potpisivanju i drugog ugovora o izgradnji nove zgrade", rekao je Koprivica.

Prema njegovim rečima, ukoliko tenderski postupak bude sproveden u predviđenom roku radovi na ukanjanju ostataka srušene zgrade mogli bi krenuti već početkom janura 2017. godine, a rok za njihov završetak je od četiri do šest meseci.

Koprivica je rekao da se nada da bi u maju mesecu mogli početi radovi na izgradnji nove zgrade RTV-a, te da bi izgradnja trebalo da traje dve godine.

broj komentara 0 pošalji komentar