Počeo 10. ciklus akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole"

Edukativnom predstavom o pravilnom ponašanju u saobraćaju u osnovnoj školi "France Prešern" u Rakovici počeo je deseti jubilarni ciklus akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole".

Navodeći da je do sada kroz tu akciju prošlo oko 120.000 prvaka na teritoriji Beograda, gradski menadžer Goran Vesić je rekao da će ove godine akcijom biti obuhvaćeno 16.000 prvaka u 168 škola.

"Za nas je veoma važno da se održavaju ovakve edukativne predstave o pravilnom ponašanju u saobraćaju i ovo pokazuje da Grad Beograd i "Parking servis" kao društveno odgovorno preduzeće deo svoje zarade ulažu u obučavanje đaka prvaka", rekao je Vesić.

Govoreći o zaštiti dece, on je istakao da se Grad Beograd bavi i rešavanjem crnih tačaka ispred škola.

"Rešili smo ih zaista veliki broj, a plan nam je da do kraja mandata rešimo sve crne tačke", naglasio je Vesić.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je rekao da je lepo što akcija "Đaci vas mole, usporite pored škole" traje tako dugo i što su je svi prihvatili.

Kada je reč o vršnjačkom nasilju, on je istakao da je važno da sve škole budu opremljene kamerama i povezane sa jednicama policije.

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković je rekao da je u prethodnih devet godina u okviru akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole" održano više od 1.200 edukativnih predstava, na kojima je oko 120.000 učenika beogradskih osnovnih škola naučilo pravila ponašanja u saobraćaju.

"Ovu tradicionalnu akciju ćemo svake godine unapređivati i nastaviti da edukujemo najmlađe, a školama pomažemo donacijom nastavnih sredstava", rekao je Čupković.

On je naglasio da će ove sezone svaki prvak dobiti i knjigu "Bezbedno do škole" koja sadrži osnovna pravila ponašanja u saobraćaju i apelovao na sve vozače da uspore kada su u blizini škola "jer je bezbednost dece najvažnija".

Direktorka osnovne škole "France Prešern" Biljana Blagojević je rekla da je bezbednost dece prioritet, ne samo u vaspitno-obrazovnom procesu, već celog društva.

"Naša škola je otvorena za nove ideje, neguje zdrave odnose i ima niz akcija koje se bave sprečavanjem vršnjačkog nasilja", naglasila je Biljana Blagojević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво