Dodeljena priznanja Kapetan Miša Anastasijević u Beogradu

Nagrade "Kapetan Miša Anastasijević" za privredno i društveno stvaralaštvo dodeljene su u Beogradu. Priznanje je dodeljeno u 19 kategorija, a novinar i filmski kritičar RTS-a Sandra Perović, nagrađena je "za lepotu izraza i angažovano informisanje".

U Kapetan Mišinom zdanju Rektorata u Beogradu dodeljeno je 19 priznanja pojedincima i firmama sa područja Grada Beograda. Ovu prestižnu nagradu su dobili i izvršni direktor beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu Raša Ristivojević kao najbolji menadžer godine i ambasador Izreaela u Srbiji Josef Levi za jačanje privrednih i prijateljskih veza naroda Srbije i Izraela.

Vrednovanje preduzetničkog stvaralaštva se organizuje u okviru projekta "Put ka vrhu", koji je nastao pre 16 godina.

Zoran Martinović je rekao Tanjugu da je trenutna stopa nezaposlenosti, prema anketi o radnoj znazi u Srbiji, 17,9 odsto i da je to mnogo niže nego ranijih godina.

Podsetio je da je vlada proglasila 2016. za godinu preduzetništva u Srbiji i istakao da je cilj da se i to iskoristi kako bi se stopa nezaposlenosti spustila ispod 15 odsto, što je nivo od pre svetske ekonomske krize.

 

"Sigurno da u uslovima kada je Srbija više godina suočena sa visokom stopom nezaposlenosti nije lako dobiti priznanje za određene zasluge. U poslednje dve godine došlo je do pozitivnih promena na tržištu rada koje su se odrazile i na smanjenje stope nezaposlenosti", rekao je Martinović.

Istakao je da mu je drago što su prepoznati napori NSZ-a da se animiraju svi akteri na tržištu rada koji mogu doprineti većem zapošljavanju i dodao da je uspostaljena saradnja sa više od 100 lokalnih samouprava, koje ulažu značajna sredstva u programe zapošljavanja.

Izvršni direktor beogradskog aerodroma Ristivojević je rekao da je on samo član tima uspešnih menadžera na aerodromu "Nikola Tesla" koji se razvija uprkos svim izazovima.

Beogadski aerodrom postaje kapitalno čvorište u regionu i ove godine se sigurnim korakom priključuje porodici aerodroma sa više od pet miliona putnika godišnje, rečeno je prilikom uručivanja nagrade Ristivojeviću.

Ambasador Izraela Josef Levi je istakao da su Srbija i Izrael dve prijateljske zemlje i poručio da Izreal veruje u evropsku budućnost Srbije.

Levi je, pomenuvši jučerašnje napade u Briselu, rekao da je došlo vreme da dobri ljudi treba da se ujedine protiv zla i dodao da Srbija i Izreal treba da se drže zajedno.

Dodelu nagrade organizovali su novosadska agencija Media Invent, novosadski i beogradski univerzitet sa Privrednom komorom Beograda.

Priznanja na republičkom nivou biće dodeljena 7. aprila u Matici Srpskoj u Novom Sadu.

Predsednici Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Skupštine Srbije Aleksandri Tomić je uručeno priznanje za izgradnju i jačanje prosperiteta, sekretaru Udruženja za metalsku i elektroindustriju Privredne komore Srbije Ljubiši Obradoviću za doprinos razvoju privrednog ambijenta, a pomoćnici ministra policije Mirjani Nedeljković za profesionalizam i nesebičan stručni doprinos u radu MUP-a Srbije.

Direktor "Holding korporacije Krušik" a. d. iz Valjeva Mladen Petković je dobio nagradu kao lider održivog razvoja i konkurentnosti, direktor Prve Iskre - Namenska AD Stanoje Biočanin za jačanje namenske industrije, a preduzeće Servoteh iz Surčina za najbolje malo preduzeće koje se bavi savremenim tehnologijama.

Takođe, generalni direktor "JAT Tehnike" Miroslav Musulin je dobio nagradu za kvalitet privređivanja, direktorka "Apoteke Beograd" Jasminka Bjeletić za odgovorno poslovanje i kvalitet usluga i kompanija "Algotek h" kao lider IT u regionu.

Kompanija "Solfins" iz Beograda je dobila priznanje za najbolji softver, Beogradska bankarska akademija i dekan Hasan Hanić za visok nivo visokoškolskog obrazovanja mladih.

Akademik Nikola - Koka Janković, vajar i umetnik, dobio je nagradu za životno delo, a istoričar umetnosti i muzejski savetnik u penziji Nikola Kusovac za zapažen doprinos srpskoj umetnosti i kulturi.

Među dobitnicima su i Sandra Perović, novinar i filmski kritičar RTS-a koja je priznanje dobila za lepotu izraza i angažovano informisanje, dramska umetnica Vjera Mujović za promociju srpske kulture i doprinos međunarodnoj saradnji, kao i Centar za očuvanje tradicije i kulture Termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu za projekte za očuvanje tradicije i kulture.

Izvršni direktor Privredne komore Beograda Svetozar Krstić je rekao da i u ovim teškim vremenima mogu da se vide dobri primeri u privredi koji treba za druge da budu ideja vodilja na putu ka uspehu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво