Đorđević i Diković obišli "Borbene složene sisteme"

Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković posetili su privredno društvo "Borbeni složeni sistemi", poslovnu jedinicu "Morava" u Velikoj Plani, koja posluje u okviru JP Jugoimport - SDPR, gde su obišli pogone za proizvodnju artiljerijskih oruđa i oklopnih borbenih vozila.

Obilasku su prisustvovali i v.d. pomoćnika ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, načelnik Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba Vojske Srbije general-major Dušan Stojanović, kao i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Ministarstva odbrane general-major Bojan Zrnić.

Tokom posete, poslovodstvo fabrike ministru odbrane i načelniku Generalštaba predstavili su deo proizvodnog programa JP Jugoimport - SDPR - samohodna top haubica 155 mm "nora", višenamensko oklopno borbeno vozilo "lazar" 8x8 i borbeno oklopno vozilo 4x4, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Osim toga, upoznati su i sa savremenim kapacitetima za mašinsku obradu pancirnih čelika za izradu oklopnih tela, novim kapacitetima za izradu artiljerijskih cevi, a predstavljena je i nova hala u kojoj se vrši montaža artiljerijskog sistema "nora", kao i nova farbara.

Proizvodni kompleks privrednog društva "Borbeni složeni sistemi" u Velikoj Plani je građen u četiri faze, počev od 2013. godine.

Površina svih proizvodnih kapaciteta u Velikoj Plani iznosi 12.400 kvadratnih metara, a ukupna vrednost investicije koja obuhvata kupovinu zemljišta, izgradu proizvodnih hala sa pratećom infrastrukturom i opremom za rad iznosi 13,6 miliona evra.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">