Umrlo šest štićenika koji su napustili Crnu Reku

"Od početka kampanje protiv načina lečenja narkomana u Crnoj Reci umrlo šest štićenika koji su napustili centar, a više od 80 odsto se drogira", kažu roditelji u pismu episkopu Irineju.

Otvoreno pismo 50 roditelja štićenika Centra za lečenje narkomanije Crna Reka upućeno je episkopu bačkom Irineju povodom smrti šest zavisnika, koji su centar napustili "od početka kampanje protiv tamošnjeg načina lečenja narkomana".

"Od naše dece koja su usled majske kampanje napustila Crnu Reku, do sada je umrlo ukupno šestoro, a od ostalih, drogira se, po našim saznanjima, više od 80 odsto", kažu roditelji u pismu episkopu Irineju, i ističu da je pre kampanje trebalo pronaći neko drugo rešenje za njihovu decu.

U pismu se ističe da je poslednja žrtva droge koja je napustila Prijemno odeljenje pravoslavnog duhovnog rehabilitacionog centra preminula od prekomerne doze heroina i da vladika, bez pronalaženja drugog rešenja, nije smeo pridružiti svoj autoritet drugim "pravdoljubcima".

"Želimo da vam se zahvalimo na agilnosti i zalaganju koje ste pokazali da bi poboljšali i unapredili položaj ljudi pogođenih epidemijom narkomanije", piše u pismu i ističe se da se to odnosi na centar "Zemlja živih" u manastiru Kovilj u kome je pružena pomoć mnogim zavisnicima.

"Većina nas koji smo poverenje poklonili Crnoj Reci pokušala je sve ostale načine lečenja u našoj zemlji, između ostalih i vaš način lečenja u 'Zemlji živih'. Crna reka nam je bila poslednje utočište", poručuju roditelji, čije je pismo dostavljeno i redakcijama medija.

"Svi smo mi bili upoznati sa načinom rada centra i svi smo se saglasili sa pravilima koja su nam predočena", zaključeno je u otvorenom pismu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 13. okt 2009, 17:06) - anonymous [neregistrovani]

Nema opravdanja

Nema opravdanja za to kako se odnosilo prema štićenicima centra. To što se dogodilo naknadno je strašno ali nikako ne abolira one koji su rukovodili centrom.

(utorak, 13. okt 2009, 12:36) - anonymous [neregistrovani]

дајте себи још једну прилику

Беома ми је жао ових младих људи који су преминули. Моје саучешће родитељима и њиховим пријатељима и да Бог драги сачува остале.
Живот је тако леп уз Бога. Он је, Љубав, а посебно вас младе воли. Одлучите се и обратите Му се за помоћ и Мајки Божијој и они ће вам сигурно помоћи. У почетку ће сигурно бити тешко, али тешите се када то прођете, Бог ће вас испунити, дати вам смисао за живот и што год затражите за ваш напердак у врлини и светости даће вам, а оно што вам је неопходно потребно даћевам, јер зна да вам је то потребно.
Само чврсто будите уз Бога Христа нашег. То вам говорим из сопственог искуства. Нада.