Umrlo šest štićenika koji su napustili Crnu Reku

"Od početka kampanje protiv načina lečenja narkomana u Crnoj Reci umrlo šest štićenika koji su napustili centar, a više od 80 odsto se drogira", kažu roditelji u pismu episkopu Irineju.

Otvoreno pismo 50 roditelja štićenika Centra za lečenje narkomanije Crna Reka upućeno je episkopu bačkom Irineju povodom smrti šest zavisnika, koji su centar napustili "od početka kampanje protiv tamošnjeg načina lečenja narkomana".

"Od naše dece koja su usled majske kampanje napustila Crnu Reku, do sada je umrlo ukupno šestoro, a od ostalih, drogira se, po našim saznanjima, više od 80 odsto", kažu roditelji u pismu episkopu Irineju, i ističu da je pre kampanje trebalo pronaći neko drugo rešenje za njihovu decu.

U pismu se ističe da je poslednja žrtva droge koja je napustila Prijemno odeljenje pravoslavnog duhovnog rehabilitacionog centra preminula od prekomerne doze heroina i da vladika, bez pronalaženja drugog rešenja, nije smeo pridružiti svoj autoritet drugim "pravdoljubcima".

"Želimo da vam se zahvalimo na agilnosti i zalaganju koje ste pokazali da bi poboljšali i unapredili položaj ljudi pogođenih epidemijom narkomanije", piše u pismu i ističe se da se to odnosi na centar "Zemlja živih" u manastiru Kovilj u kome je pružena pomoć mnogim zavisnicima.

"Većina nas koji smo poverenje poklonili Crnoj Reci pokušala je sve ostale načine lečenja u našoj zemlji, između ostalih i vaš način lečenja u 'Zemlji živih'. Crna reka nam je bila poslednje utočište", poručuju roditelji, čije je pismo dostavljeno i redakcijama medija.

"Svi smo mi bili upoznati sa načinom rada centra i svi smo se saglasili sa pravilima koja su nam predočena", zaključeno je u otvorenom pismu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво