Komemoracija povodom smrti Milana Vukosa

U Galeriji RTS-a održana je komemoracija povodom smrti dugogodišnjeg generalnog direktora Televizije Beograd Milana Vukosa. Period od 1972. do 1985. godine, kada je na čelu naše kuće bio Vukos, naziva se "Zlatno doba televizije".

Uz podsećanje da je počeo kao urednik lista Student, bio najmlađi ministar kulture, potpredsednik gradske vlade koji je utemeljio Bitef, Bemus, Fest, Radost Evrope, oni koji su sarađivali sa Milanom Vukosom govorili su o njemu kao direktoru televizije.

"Nije uzalud Tirke pisao o njemu kao o srpskom Tedu Tarneru i nije uzalud Tijanić priznao da je Vukos bolji direktor od njega. Kao da je rođen za televiziju. Čim je prekoračio prag ove kuće 1972. godine osetili smo iz njegovih postupaka da je naš čovek i da u njegovim žilama ne teku crvena i bela krvna zrnca već elektronski TV impulsi", kaže Nenad Ristić, direktor TV Beograd od 1986. do 1990. godine.

Miodrag Ilić, tadašnji Vukosov saradnik, podsetio je na njegovog način komunikacije.

"Milan Vukos se pojavio u studiju, pogledao tekst i jednu rečenicu precrtao i dopisao neke svoje reči, a onda pogleda tog mladog novinara pa kaže: 'Jel' bi ti to tako?', a novinar kaže: 'Ja bih onako kako sam prvo napisao.' Dobro, neka onda ostane kako si ti prvo napisao. To mnogo govori o čoveku koji je imao autoritet, imao vlast, imao moć, ali je nikada nije nametao na jedan neukusan, na brutalan način. On je imao neverovatan takt u odnosu sa ljudima", kaže književnik Miodrag Ilić.

Milan Vukos biće sahranjen sutra na Novom groblju u 14.30 u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. 

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 20. feb 2016, 19:10) - anonymous [neregistrovani]

Saucešce porodici

Divan čovek i divan direktor. Neka mu je laka zemlja.