Rebić: Nemam saznanja da ću biti novi direktor policije

Načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić rekao je da nema saznanja o tome da će biti imenovan za novog direktora Policije.

"Dajem izjavu kao načelnik Uprave saobraćajne policije Srbije i ja zaista nemam saznanja na tu temu", kratko je rekao Rebić gostujući u Dnevniku RTS-a upitan da li je tačno da će biti prvi čovek policije.

Kako pišu beogradski mediji, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odlučio da smeni direktora policije Milorada Veljovića koji tu funkciju obavlja više od devet godina, a da bi umesto njega, do otvaranja konkursa, tu funkciju obavljao Vladimir Rebić.

List "Blic" navodi Veljoviću se zamera to što racionalizaciju u policiji nije izveo po pisanim kriterijumima, već prema ličnim afinitetima, štiteći svoje prijatelje i odane saradnike.

Pominju se i dva načina smene Veljovića, po jednom direktor policije bi otišao u penziju, a po drugom podneo bi ostavku.

Veljović od 1986. radi u policiji. Bio je načelnik nekoliko odeljenja u MUP-u od kojih je najbitnije mesto načelnika Uprave kriminalističke policije na koje je postavljen 2005. godine. Unapređen je u čin general-majora marta 2006. godine.

Odlukom Vlade Srbije od 15. juna 2006. godine imenovan je za direktora policije Ministarstva unutrašnjih poslova, a na istu funkciju reizabran je u martu 2013. Za vreme svog mandata promenio je tri ministra policije i četiri vlade.

Vladimir Rebić od 2002. godine radi u Upravi saobraćajne policije, a na čelo Uprave postavljen je u junu 2014.

PSS: Neozbiljno i loše spekulisati o smeni direktora policije

Policijski sindikat Srbije (PSS) ocenio je da je neozbiljno i loše što se u javnosti spekuliše o navodnoj smeni direktora policije Milorada Veljovića, kao i da je malo verovatno da će na njegovo mesto doći načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić.

"Da su ove spekulacije netačne dovoljno govori i činjenica da se na mesto direktora Veljovića navodno postavlja Vladimir Rebić, što je samo po sebi malo verovatno, jer je načelnik Rebić upravo čovek saobraćajne policije", naveo je taj sindikat.

U saopštenju, PSS je dodao da Rebić nikada nije napisao nijednu krivičnu prijavu u karijeri i ne zna ništa o finansijskim istragama, borbi protiv korupcije i organizovanih narko grupa, što je glavno iskustvo i kvalitet koji svaki direktor policije treba da poseduje.

Taj reprezentativni sindikat je naveo da spekulacije u javnosti o smeni vrha policije, samo otežavaju situaciju zaposlenima od kojih će 1.500 ostati bez posla naredne godine.

"Umesto da se bavimo da li će i koliko zaposlenih dobiti otkaze i po kojim kriterijumima, koji još nisu doneseni, mi se u javnosti bavimo fantomskim smenama", naveo je PSS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи