Teško povređena Kraljevčanka u Parizu izašla iz kome

Kraljevčanka Ljiljana Atanasković Pavlović, koja je teško povređena u terorističkom napadu u Parizu 13. novembra, izašla je noćas iz kome posle 15 dana, potvrdila je za RTS njena ćerka Tamara Đorđević.

"Prijateljica nam je javila da je moja majka otvorila oči, ali još nije progovorila, i lekari u pariskoj bolnici Salpetrijer čine sve kako bi joj se zdravstveno stanje poboljšalo", rekla je Tamara Đorđević.

"Odmah po tom saznanju, zvali smo francusku ambasadu u Beogradu i očekujemo da u ponedeljak znamo kada tačno možemo za Pariz da obiđemo majku", dodala je Đorđevićeva. 

Prema njenim rečima, Ljiljana Atanasković Pavlović imala je niz operacija na glavi, plućima, ruci, kao i da je iz njenog tela izvađeno više gelera.

"S obzirom na to da smo više od dve nedelje u neizvesnosti da li će mama preživeti, ova vest je obradovala celu našu porodicu. Nadamo se da će se mamino stanje poboljšavati iz dana u dan", rekla je Ljiljanina kći.

Ljiljana Atansaković Pavlović je bila najteže povređena od srpskih državljana koji su se 13. novembra uveče tokom terorističkog napada zatekli kod Stad Fransa u Parizu, i jedina o čijoj se sudbini nije znalo ništa, jer u trenutku napada nije imala kod sebe lična dokumenta.

Posle trodnevne potrage, pronađena u bolnici Salpetrijer u kojoj je bila hospitalizovana.

Povređena Ljiljana Atanasković Pavlović je u petak 13. novembra sa svojim suprugom Acom Pavlovićem, takođe teško povređenim, prodavala navijačke rekvizite u neposrednoj blizini koncertne dvorane Bataklan.

Tamara Đorđević navodi da je Aco, čije se stanje popravlja, ambulantnim kolima iz bolnice u kojoj je i dalje hospitalizovan, došao u bolnicu Salpetrijer kako bi obišao suprugu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво