Zakon o policiji u decembru

Ministar unutrašnjih posla Nebojša Stefanović izjavio je je to ministarstvo predalo Zakon o policiji Vladi Srbije, nakon mišljenja Evropske komisije i izrazio očekivanje da će on biti usvojen tokom decembra.

''Imali smo dugo raspravu o Zakonu o policiji. Ona teče od početka godine'', rekao je Stefanović novinarima na konferenciji dodajući da je mišljene Evropske komisije potvrdilo da smo u najvećoj meri bili na dobrom putu.

Kako je rekao, primedbe EK nisu bile previše velike, odnosno, nisu previše menjale suštinu onoga što je napisano.

''Naveći deo tih primedbi smo i usvojili, ugradili u predlog zakona i poslali na mišljenje našim državnim organima. Očekujem da ćemo tokom decembra usvojiti novi zakon o policiji'', rekao je Steafnović dodajući da je to dobra stvar i za policiju i nastavak reformi te važne profesije i čitavog društva.

Stefanović je najavio i da će u ponedeljak premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarati sa predstavnicima sindikata policije, koji će, dodao je, tada čuti šta je urađeno te će moći da razumeju da je dijalog najbolji za put da se nađu rešenja za pitanja važna za položaj policije.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">