Čitaj mi!

Kraljevčanka povređena u Parizu uspešno operisana

Ljiljana Atanasković Pavlović, Kraljevčanka koja je povređena u terorističkom napadu u petak u Parizu, uspešno je operisana, ali će zbog težine povreda biti neophodne i druge intervencije, rekli su agenciji "Beta" članovi njene porodice.

Kćerka povređene Ljiljane, Tamara Đorđević, navela je da će zbog višestrukih povreda njena majka biti podvrgnuta nizu operacija.

"Od prijatelja iz Pariza saznali smo da je moja majka još u komi, ali i da je uspela prva operacija obavljena na glavi iz koje je izvučeno mnogo gelera. Nju očekuje niz operacija, jer je zadobila povrede i pluća i ekstremiteta, zbog čega smo i dalje u neizvesnosti", rekla je Tamara Đorđević.

Ljiljanin brat Rade Žikić je oko 12 časova stigao u Pariz i za agenciju Beta izjavio da će danas posetiti povređenu sestru.

Dodao je da je automobilom noćas stigao do slovenačke granice odakle je vraćen u Beograd, i da mu je Ministarstvo spoljnih poslova obezbedilo hotelski smeštaj do jutrošnjeg poletanja u Pariz sa aerodroma "Nikola Tesla".

"Zahvalni smo MSP-u i ministru Ivici Dačiću koji su finansijski omogućili obilazak moje povređene sestre Ljiljane u Parizu, jer mi smo porodica u zaista teškom materijalnom položaju i bez njihove pomoći ne bismo mogli da dođemo do Francuske", rekao je Žikić.

Porodica dve dana nije znala za Ljiljaninu sudbinu nakon što je ona teško ranjena u terorističkom napadu 13. novembra nedaleko od francuskog stadiona u Parizu, gde je sa mužem prodavala navijačke rekvizite.

Teško je povređen i njen muž Aca Pavlović.

broj komentara 0 pošalji komentar