Čitaj mi!

Četrnaest državljana Srbije povređeno u Parizu, sedam teže

Prilikom terorističkog napada u Parizu povređeno je 14 srpskih državljana, od kojih je sedam sa teškim povredama zadržano u bolnici, potvrdio je za RTS ambasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić. Tokom obilaska povređenih, u bolnici je pronađena i Ljiljana Pavlović Atanasković, za kojom se tragalo. Prema rečima lekara, ona se jedina nalazi u životnoj opasnosti.

Supruga Aca Pavlovića, za kojom se tragalo, takođe je povređena u napadu kod stadiona u Parizu, javlja dopisnik RTS-a. Aco je u teškom stanju, ali nije životno ugrožen, dok se za Ljiljanin život strahuje. Još pet državljana Srbije nalazi se u pariskim bolnicama.

Ambasador Srbije u Parizu Rajko Ristić rekao je za RTS da su, prilikom obilaska jedne od povređenih srpskih državljanki, otišli i do neidentifikovane ženske osobe u toj bolnici. Sestre Aca Pavlovića prepoznale su tada njegovu suprugu, Ljiljanu.

"Svi građani pripadaju grupi koja se nalazila blizu stadiona, tamo su prodavali. Međusobno su povezani prijateljskim i rodbinskim vezama. Prema informacijama njihovo stanje je stabilno i svi se oporavljaju", rekao je ambasador. 

Ljiljana ima teške povrede glave i operisana je. Životno je ugrožena. Od sedam srpskih državljana koji se nalaze u bolnici, Ljiljana i Aco su u najtežem stanju, rekao je Ristić. Još sedam srpskih državljana bilo je lakše povređeno.

"Hvala Bogu, danas smo doznali pomoću naših prijatelja i naših drugova i Maja iz Kraljeva i Goran iz Požarevca - to su njihovi kućni prijatelji, pre pola sata su nam javili da su oni, da mi se sestra nalazi u bolnici. Čekamo odgovor da mi kažu kakvo je totalno njeno stanje", rekao je Rade Žikić, Ljiljanin brat.

U familiji 40-godišnje Ljiljane u Kraljevu pored telefona neprestano su bili majka Snežana, otac Budimir, brat Milan, baka Marija i ćerka Tamara. Oni su zahvalili srpskoj ambasadi u Parizu na naporima da ona bude pronađena.

"Aco je u teškom stanju, operisao je glavu, ruku, noge, sav je u zavoju, u cevkama je, samo što ne umre", kaže Tamara.

O Ljiljaninom suprugu Acu, koji je rođen u Parizu, njegove sestre, koje takođe žive u francuskoj prestonici, javile su Atanaskovićima da je on u kritičnom stanju i da se nalazi u bolnici.

Ispred stadiona u Parizu, Aco i njegova supruga Ljiljana bili su, prema tvrdnjama familije, na metar udaljenosti od eksplozije. Ostalo im je da prodaju svega deset šalova, pa da krenu kući. Međutim, tu ih je zatekla strašna eksplozija.

Osim Ljiljane i njenog supruga koji su najteže povređeni, u pariskim bolnicama sa ozbiljnim povredama, su i Rade Vasić, Snežana Mitrović, Indira Radosavljević, Tina Burić i Vladana Popović.  

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 15. nov 2015, 19:07) - Hamdi [neregistrovani]

Sta reci

i sto napisati da bi od pomoci bilo porodici ciji su clanovi pretrpeli tesku tragediju.
Aco i Ljiljo, molim boga da istrajete u vasoj borbi za zivot.Nadamo se da ce lekari u Francuskoj da urade sve sto je u njihovoj moci da im pomognu u ovom bolnom trenutku.Puno pozdrava vama i vasoj familiji u Srbiji.

(nedelja, 15. nov 2015, 17:54) - anonymous [neregistrovani]

Aco, Ljiljana

Oporavite se. Potrebni ste svojima kao i svi povrijedjeni.
Ozdravite i zivite!
PS "......10 salova......" hljeb nas nasusni!

(nedelja, 15. nov 2015, 15:04) - Braco [neregistrovani]

Pariz

Žalosno je kako zbog necijih "mudrih" glava ginu nevini ljudi! Moja sućut francuskom narodu.