Čitaj mi!

MUP: Osumnjičeni za napad u Parizu registrovan u Preševu

Jedan od terorista osumnjičenih za napad u Parizu A. A. registrovan je na graničnom prelazu Preševo 7. oktobra ove godine, gde je formalno i zatražio azil.

Proverama je utvrđeno da se podaci A. A. poklapaju sa podacima osobe koja je 3. oktobra identifikovana u Grčkoj. Za ovim licem nije bila raspisana Interpolova poternica, saopštio je MUP.

"MUP Srbije nastavlja saradnju sa bezbednosnim službama Republike Francuske", navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova.

List Blic je u današnjem broju objavio fotografiju pasoša jednog napadača, na kojoj se vidi da je u pitanju Ahmed Almuhamed. Na osnovu pasoša, francuske službe bezbednosti, kako piše Blic, zatražile su pomoć od kolega iz Srbije, koje imaju najkompletniju bazu podataka o migrantima na balkanskoj ruti.

Grčka policija saopštila je juče da je A. A. mladi muškarac koji je na ostrvo Leros stigao sa grupom od 69 izbeglica i koji je tamo identifikovan otiskom prsta, prema pravilima EU.

Vlasnik sirijskog pasoša nađenog u Parizu je 8. novembra registrovan i u prihvatnom centru u Opatovcu, piše Večernji list, pozivajući se na nekoliko izvora u Zagrebu.

Kako se navodi, hrvatske vlasti su ga propustile jer za njega nije bilo nikakvog "alarma", to jest Interpol ga nije označio kao sumnjivog. 

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 15. nov 2015, 21:23) - anonymous [neregistrovani]

pa naravno da nije bilo poternice.....

da je bilo nebi ih pustili I zato su za ovu akciju poslali vezu u Francusku I to svjeze lice koje je moglo proci sve kontrole.....
a da bude veci paradox mi mu bili gostoljubivi I kod nas je mogao slobodno da se krece kada je presao granicu......puno njih poslije je prelazilo granicu preko poljskih puteva dalje, potoka, a neki I preko planina I mogli su nositi sta su htjeli.....ipak se sada vidi zasto se postavlja zica izmedju drzava....

(nedelja, 15. nov 2015, 16:52) - anonymous [neregistrovani]

vest dana

i danas je to vest dana,ispasce da je srbija kriva sto je registrovan,sto se ne jave turci,makedonci,hrvati,slovenci i austrijanci,pa valjda je i kroz njihove zemlje prosao.koliko samo je njih proslo,sa istom namerom kao sto je ovaj,ali to je briga za celu evropu,jer nista ne radi kako bi se sprecila dalja tragedija.pitanje je,zasto dolaze u evropu,odkud im para za put,ko im izdaje lazne papire,i mnogo drugih pitanja,zbog kojih ce se evropa godinama pitati.

(nedelja, 15. nov 2015, 16:01) - anonymous [neregistrovani]

Zanimljivo...

kako za veoma kratko vreme, po dolasku u Francusku, da se organizuju, da imaju dobru logistiku, podrsku, oruzje, brzo izvodjenje akcija,...nesto debelo smrdi u toj Francuskoj...

(nedelja, 15. nov 2015, 14:27) - Perica [neregistrovani]

istina

A šta sada , kako dalje !