Pale se sveće ispred Spomenika zahvalnosti Francuskoj

Građani Beograda, ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro i čelnici Grada Beograda zapalili su sveće ispred Spomenika zahvanosti Francuskoj i odali poštu stradalima u terorističkom zločinu u Parizu.

Ambasadorka Francuske Kristin Moro zahvalila je svim građanima koji od jutros ostavljaju sveće i cveće ispred ambasade te zemlje.

"Zaista cenimo njihovo prijateljstvo i solidarnost i takvi gestovi imaju veliki značaj u trenucima kada reči, nažalost, nedostaju", rekla je Moro.

Osvrćući se na to što će zastave u Srbiji narednih dana biti spuštene na pola koplja, a neki spomenici i zgrade osvetljeni u bojama francuske zastave u znak solidarnosti sa francuskim narodom, Moro je istakla da ti gestovi imaju jednu poruku - da srce Srbije i Beograda kuca za Francusku i Pariz.

Sveće su u ime grada zapalili gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, gradski menadžer Goran Vesić, članovi Gradskog veća, sekretari i odbornici.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je izrazio saučešće francuskom narodu i ambasadorki Francuske.

"Upućujem izraze solidarnost i podrške francuskom narodu i rukovodstvu zemlje da i ovo veliko iskušenje, najveće u novom veku, izdrže hrabro, ostajući verni evropskim principima slobode i humanosti. Ovaj neviđeni zločin i teroristički akt je upravo napad na zemlju, na naciju, koja je Pijemont borbe za slobodu, solidarnosti i suživota sa drugim narodima i kulturama na tlu ujedinjene Evrope", rekao je Nikodijević.

Naveo je da je strašan zločin u Parizu udar na vrednosti civolizovanog sveta u koje veruje većina čovečanstva.

broj komentara 0 pošalji komentar