Čitaj mi!

Omerović: Zaustaviti širenja mržnje prema migrantima

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović zatražio je da se zaustavi širenje mržnje prema migrantima u Srbiji, zloupotrebljavajući teroristički akt u Parizu.

Mržnja koju šire pojedini neodgovorni i beznačajni političari u Srbiji na račun migranata, zlupotrebljavajući teroristički akt u Parizu, mora biti zaustavljena, kaže Meho Omerović u izjavi za Tanjug.

Omerović ističe da je "sramotno ponavljati priču o hitnosti zatvaranja naših granica, samo radi dobijanja medijskog prostora i dodvoravanja nacionalističkim glasačima".

"Ovakve izjave samo štete Srbiji koja je baš zbog svog ljudskog odnosa prema tim nesrećnim ljudima dobila sve simpatije u svetu. Prikljupljati jeftine političke poene, širiti versku i nacionalnu mržnju je krivično delo. To bi svako morao znati", poručio je Omerović.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 17. nov 2015, 12:58) - anonymous [neregistrovani]

Sta prica ovaj covek

Ja kad nemam sta pametno da kazem ja cutim.

(nedelja, 15. nov 2015, 17:23) - dragiša [neregistrovani]

Omerovicu,sta radite covece

G.Omeroviću, pričate gluposti, izvinite što tako kažem.Ko u Srbiji širi mržnju protiv migranata!Zašto podmećete, šta prizivate?...I konačno pitanje, ako ste demokrata:imam li ja kao individua pravo da iskažem svoj stav o izbegličkoj krizi i opasnosti da u situaciji kada svi u Evropi zatvaraju granice, Srbija ostane na brisanom prostoru.Ne izmišljajte i ne pokušavajte da pravite neke nepostojeće probleme, a ljudima Srbima, koji su osetili mač izbeglištva, ne pripisujte bilo šta uz pominjanje krivičnog dela!Zaista neshvatljivo, ja mislim da Vi raspirujete, da ne kažem šta...

(nedelja, 15. nov 2015, 16:43) - anonymous [neregistrovani]

Mrznja

Bolje da se ta rec ne pominje, dosta je bilo.A ne vidim da ima mrznje prema tim stradalnicima, onoj decici, majkama...Meho bolje cuti i ne pominji.Srbi nikad nisu nikog mrzeli.

(nedelja, 15. nov 2015, 14:19) - anonymous [neregistrovani]

o cemu ti pricas Omerovicu ?

O kakvoj mrznji prema migrantima u Srbiji prica Omerovic.
Svako ima pravo da voli ili ne voli nekoga.
Koliko vidim ta mrznja o kojoj on prica nije masovna da bi se sada izazivala panika.