Читај ми!

Patrijarh Irinej uputio saučešće Olandu

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej uputio je saučešće francuskom predsedniku Fransoa Olandu povodom sinoćnih napada u Parizu u kojima je poginulo 128 osoba, a 250 povređeno.

"Vest o sinoćnim terorističkim napadima u glavnom gradu Francuske, Parizu, duboko nas je potresla. U ime Srpske pravoslavne crkve, i u moje lično ime primite izraze iskrenog saučešća. U ovim momentima naše molitve i naše misli su uz prijateljski i, srpskom narodu, uvek bliski francuski narod", navodi se u saučešću koje je objavljeno na internet stranici Srpske pravoslavne crkve.

U saučešću se takođe navodi da se "crkva moli da Bog upokoji duše svih tragično postradalih, rodbini i srodnicima njihovim podari utehu u njihovom bolu, ranjenima brzo ozdravljenje i osnaženje, a francuskom narodu da prevlada sadašnje teškoće".

Patrijarh je u ime SPC-a i svoje lično ime uputio saučešće i ambasadorki Republike Francuske u Srbiji Kristin Moro.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи