Pravnici sa svih kontinenata na masteru u Beogradu

Master program Evropske integracije Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu počeo je kao Tempus projekat Evropske unije, da bi potom ušao u redovan sistem nastave. Nastava na engleskom jeziku okuplja buduće pravnike sa svih kontinenata.

Master Evropskih integracija, u zavisnosti od toga koliko su trajale osnovne studije prava, traje godinu, odnosno dve.

"Ovde sam na razmeni studenata i provešću jedan semestar. Smatram sebe srećnim što sam ovde, ponovo, kako bih nešto naučio o EU, kako EU vidi Srbiju kao buduću članicu. Mogu samo da ohrabrim studente i profesionalce iz Srbije i drugih zemalja regiona, iz Evrope i sa drugih mesta, da konkurišu za ovaj jedinstveni program master studija", kaže Johanes, student iz Nemačke.

Arifandy Refrauan, student iz Indonezije, priča da je došao u Beograd jer njegova sestra radi u Srbiji, ali i zbog master kursa koji ga je veoma zainteresovao, a tiče se Evropske unije.

Za studente je obezbeđena praksa i u zemlji i u inostranstvu.

"I idu u sve najznačajnije insititucije EU u Luksemburgu, u Starzburu, u Briselu, čak idu i u Federalni ustavni sud u Karlstrue u Nemačkoj... Imamo i prakse u kancelariji za pridruživanje EU, mnogo gostujućih predavanja, seminara", ističe upravnica Mastera evropskih integracija Dragica Vujadinović.

Na fakultetu kažu da im je to najelitniji program.

"Kada polože ovaj naš master i još četiri ispita u izvođenju profesora iz Nansija, oni automatski dobijaju francusku diplomu Master 2 koja je jedna od prestižnih fancuskih diploma kao da su studirali u Nansiju u Francuskoj. Dakle, nije da se samo mi ponosimo ovim kursem i da ga smatramo vrlo kvalitetnim, nego je on na taj način dobio i međunarodno priznanje kao jedan od izuzetno kvalitetnih kurseva na evropskom nivou", napominje dekan Pravnog fakultet Sima Avramović.

A Univerzitet u Beogradu za fakultete na kojima je ostalo slobodnih mesta na master i doktorskim studijama, organizuje drugi upisni rok. Upis studenata na master studijama treba da bude završen do šestog, a za doktorske studije do dvadesetog novembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво