Novo ruho Urološke klinike

Posle čekanja od jednog veka, Urološka klinika Kliničkog centra Srbije izgleda potpuno drugačije. U zgradi, koja je spomenik kulture, renovirano je gotovo sve, od krova, do fasade, intenzivne nege, operacionih sala.

Mnogim bolnicama u Srbiji neophodno je renoviranje. Do najavljene reforme u zdravstvu i obećanja nadležnih da će naredne godine sve bolnice imati bolje uslove za rad i lečenje pacijenata, jedna zdravstvena ustanova u Beogradu dobila je novo lice.

"Posle 30 godina pitam se da li sam na pravom mestu, ili sam pogrešio svoje radno mesto", rekao je prof. dr Zoran Džamić, direktor Klinike za urologiju KCS.

Dilema direktora Klinike za urologiju neće vas zbuniti ako sada vidite stare kadrove jer je tako donedavno izgledala najstarija uroloska klinika na Balkanu.

Zgrada nije renovirana od kada je napravljena pre 105 godina. Stideli su je se i zaposleni, i pacijenti, ali i komšije.

Danas, Urološka klinika i unutra i spolja - potpuno drugačija. U zgradi, koja je spomenik kulture, renovirano je gotovo sve, od krova, do fasade, intenzivne nege, operacionih sala.

"Ono što je možda još bitnije, renoviranjem bolesničkih soba uspeli smo da obezbedimo uslove za boravak pacijenata koji su dostojni čoveka, a kolegama i osoblju bolje uslove za rad", kaže Džamić.

Stare slike klinike zauvek će ostati u našoj arhivi, ali i u ružnim uspomenama mnogih pacijenata. Oni sa kojima smo danas razgovarali, leče se u mnogo boljim uslovima.

Urološka klinika ima 151 krevet, prošle godine lečeno je 64.000 pacijenata iz zemlje i regiona, urađeno je 4.800 operacija i 40 transplantacija bubrega. O pacijentima brine 22 lekara i ukupno 180 zaposlenih.

Obnovu klinike, koja će svečano biti otvorena u utorak, pomogli su Ministarstvo zdravlja, Grad Beograd, Klinički centar Srbije, Opština Savski venac i mnogobrojni donatori.

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 18. okt 2015, 14:48) - anonymous [neregistrovani]

Ma jok netreba renoviranje

Uglavno mi da pravimo stadione gdecemo zastavama mahati .Jad i beda tako nam bolnice izgledaju sirom Srbije i nemoj da nas neko ovde laze da nije tako inace cu slikati svaku i stavljati na Internet stranice.Samo istina dosta je laganja i divljeg investiranja u Bure bez dna.Beograd nije Srbija vec i ostali gradovi,isto tako smo zanemarili KiM pa nam se odbilo o glavu.Samo napred pa ce mo videti dokle ce mo stici.

(subota, 17. okt 2015, 23:19) - Pacijent [neregistrovani]

Primer dobrog rukovodstva i osoblja

Kao desetogodisnji pacijent ove klinike primecujem ogromnu razliku od tada do danas. Profesor Dzamic je potpuno opravdao poverenje i mislim da je usao u istoriju ove klinike kao najbolji direktor do sada i primer rezultata ljubavi i volje sa kojom je sve ovo uradio.Pomenuo bih i ostalo ljubazno osoblje. Sve cestitke i za primer ostalim klinikama da nastave ovim putem.

(subota, 17. okt 2015, 21:35) - anonymous [neregistrovani]

prelepo

Prelepo a sada i te tv od pre 100 god da se promenu jer onome ko tamo lezi je stvarno potreban da manje misli na to gde je vec samo da gleda tv i oporavlja se :) Bes obzira na tv, naravno, prelepo je i svaka cast!