Novo ruho Urološke klinike

Posle čekanja od jednog veka, Urološka klinika Kliničkog centra Srbije izgleda potpuno drugačije. U zgradi, koja je spomenik kulture, renovirano je gotovo sve, od krova, do fasade, intenzivne nege, operacionih sala.

Mnogim bolnicama u Srbiji neophodno je renoviranje. Do najavljene reforme u zdravstvu i obećanja nadležnih da će naredne godine sve bolnice imati bolje uslove za rad i lečenje pacijenata, jedna zdravstvena ustanova u Beogradu dobila je novo lice.

"Posle 30 godina pitam se da li sam na pravom mestu, ili sam pogrešio svoje radno mesto", rekao je prof. dr Zoran Džamić, direktor Klinike za urologiju KCS.

Dilema direktora Klinike za urologiju neće vas zbuniti ako sada vidite stare kadrove jer je tako donedavno izgledala najstarija uroloska klinika na Balkanu.

Zgrada nije renovirana od kada je napravljena pre 105 godina. Stideli su je se i zaposleni, i pacijenti, ali i komšije.

Danas, Urološka klinika i unutra i spolja - potpuno drugačija. U zgradi, koja je spomenik kulture, renovirano je gotovo sve, od krova, do fasade, intenzivne nege, operacionih sala.

"Ono što je možda još bitnije, renoviranjem bolesničkih soba uspeli smo da obezbedimo uslove za boravak pacijenata koji su dostojni čoveka, a kolegama i osoblju bolje uslove za rad", kaže Džamić.

Stare slike klinike zauvek će ostati u našoj arhivi, ali i u ružnim uspomenama mnogih pacijenata. Oni sa kojima smo danas razgovarali, leče se u mnogo boljim uslovima.

Urološka klinika ima 151 krevet, prošle godine lečeno je 64.000 pacijenata iz zemlje i regiona, urađeno je 4.800 operacija i 40 transplantacija bubrega. O pacijentima brine 22 lekara i ukupno 180 zaposlenih.

Obnovu klinike, koja će svečano biti otvorena u utorak, pomogli su Ministarstvo zdravlja, Grad Beograd, Klinički centar Srbije, Opština Savski venac i mnogobrojni donatori.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво