Gašić: Podići bezbednost zaposlenih u namenskoj

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je saučešće porodici preminulog Darka Čebića koji je 30. septembra povređen u požaru u lučanskom preduzeću "Milan Blagojević" i poručio da će ministarstvo nastojati da podigne bezbednost zaposlenih u fabrikama namenske industrije.

Bratislav Gašić je naveo da, nažalost, jedan od trojice radnika nije izdržao u borbi za život i istakao da će Ministarstvo odbrane i preduzeće "Milan Blagojević" učiniti sve da pomogne porodici stradalog, prenosi Tanjug.

Navodeći da je ljudski život najvredniji, Gašić je rekao: "Dogovorio sam se sa poslovodstvom i nadzornim odborom preduzeća da se formira tim ispred Ministrastva odbrane koji će se baviti pre svega podizanjem nivoa bezbednosti zaposlenih ne samo u ovom, nego u svim fabrikama namenske industrije", rekao je ministar.

Prema njegovim navodima, istražni organi će u narednom periodu utvrditi šta je dovelo do nesreće i Tužilaštvo i sud će dati svoju reč o tom događaju.

"Prošle godine u ovom preduzeću je sprovedena kontrola opreme za zaštitu na radu od nadležnih iz Sektora za vanredne situacije, a neposredno pre nesreće radnici su imali HTZ opremu", istakao je Gašić i dodao da su mu to potvrdili i direktor preduzeća "Milan Blagojević" i predstavnici sindikata.

Naveo je da je neposredno pre dolaska u Lučane obišao dvojicu radnika koji su takođe hospitalizovani na VMA u Beogradu naglasivši da su u dobrom stanju i nisu životno ugroženi.

Čebić je preminuo juče. On je primljen na Odeljenje intenzivne nege Vojnomedicinske akademije sa dubokim opekotinama koje su zahvatile više od 75 odsto površine tela.

broj komentara 0 pošalji komentar