Raspisan konkurs za urednika Politike

Kompanija "Politika novine i magazini" d.o.o. raspisala je konkurs za glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Politika", u kome su u deset tačaka nabrojani uslovi koje mora da ispuni izabrani kandidat.

U konkursu, koji "Politika" objavljuje u današnjem broju, navedeno je da je rok za slanje prijava 16. oktobar i da će se za tri kandidata iz najužeg izbora tražiti mišljenje redakcije.

Pod tačkom "Sadržina", od izabranog kandidata se traži "da nastavi da unapređuje sadržinu lista u skladu sa interesovanjem čitalačke publike", dok se u stavki "Tiraž, uticaj i ugled" precizira njegova obaveza "da svojom uređivačkom politikom, a u saradnji sa službom prodaje i ostalim sektorima, doprinese porastu broja prodatih primeraka 'Politike', uz rast ugleda i uticaja lista".

Treća odgovornost kandidata je "Rukovođenje timom" i podrazumeva da se od izabranog glavnog i odgovornog urednika očekuje da ujedini  uređivački tim i redakciju koji broje 200 zaposlenih, raspoređenih u 16 rubrika i da "maksimizira iskorišćenost ljudskih resursa u redakciji u cilju zadovoljavanja visokih kriterijuma čitalačke publike".

Pozicija "Saradnja sa drugima" zahteva "izuzetnu sposobnost za saradnju sa drugim sektorima preduzeća u koje spadaju marketing i prodaja, oglasni, finansijski, štamparski, IT i art sektor, kao i sa poslovodstvom, zamenikom i generalnim direktorom preduzeća".

Peta tačka "Profesionalni integritet i nezavisnost u radu" podrazumeva da izabrani kandidat "mora da demonstrira apsolutni profesionalni i lični integritet u svom radu", pri čemu će njegova prethodna radna biografija biti od presudnog uticaja za izbor po ovom kriterijumu.

Pod stavkom "Reorganizaciona sposobnost i podmlađivanje redakcije" navedeno je da se planira povećanje efektivnosti i efikasnosti ljudskih resursa, uz podizanje kompetencija postojećih kadrova i snažno podmlađivanje redakcije, pa se od izabranog kandidata "očekuje da ima sposobnost i energičnost da u saradnji sa poslovodstvom i uredništvom sprovede proces promene neophodan za tržišnu utakmicu".

Kriterijum "Nova organizacija rada i tehnologija" podrazumeva da "izabrani kandidat treba da demonstrira razumevanje i/ili iskustvo funkcionisanja savremenih redakcija dnevnih novina", s obzirom na to da je redakcija "u procesu priprema za uvođenje nove organizacije rada uz primenu nove tehnologije, redakcijskog sistema i stalnog unapređenja grafičkog izgleda".

Pod stavkom "Budžetska odgovornost" navedeno je da kandidat "treba da demonstrira iskustvo u rukovođenju budžetima i njihovim korišćenjem u svrhu unapređenja sadržaja lista".

Što se tiče radnog iskustva, traži se "najmanje 10 godina radnog staža u novinarskom poslu i najmanje pet godina na uredničkim poslovima u medijima. Radno iskustvo u uređivanju dnevnih novina je prednost".

Desetim kriterijumom, "Kompetencije", od kandidata se traži "da demonstrira ličnu svestranost, da ima visok stepen kreativnosti i analitičnosti, izražen timski duh, visok stepen organizacionih sposobnosti, sposobnost da vodi proces promena, izrazite sposobnosti za međuljudske odnose i rešavanje konflikata, sposobnost i iskustvo da motiviše velike radne celine i nepresušnu radnu energiju".

"Podrazumeva se da kandidat za glavnog i odgovornog urednika mora imati najmanje VŠ, napredno znanje engleskog i/ili još jednog svetskog jezika (aktivno znanje nemačkog jezika je prednost) i napredno znanje u korišćenju informacionih tehnologija", nalazi se u konkursu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи