Читај ми!

Čačak, za sanaciju od poplava 20 miliona dinara

Ministarstvo poljoprivrede Srbije obezbedilo je 20 miliona dinara za uređenje obala reka u Čačku, oštećenih prošlogodišnjim poplavama.

Ministarka Snežana Bogosavljević Bošković je rekla novinarima u Čačku da će Ministarstvo i lokalna vlast zajednički finansirati sanaciju kanala na Ljubić keju i izgradnju zaštitnih nasipa duž Zapadne Morave koja protiče kroz čačansko selo Zablaće.

"Područje od Zablaća ka Kraljevu pretrpelo je velike štete. Sada, uoči setvene sezone, poljoprivrednici su opravdano zabrinuti jer i manje količine padavina mogu prouzrokovati štetu. Doneli smo odluku da se pripremi projektna dokumentacija i da se završe radovi na sanaciji nasipa kako bi se poljoprivrenici zaštitili", rekla je ministarka.

Bogosavljević je dodala da će rekonstrukcija kanala za navodnjavanje kroz čačanska sela Parmenac i Katrga biti finansirana novcem iz fonda Ujedinjenih Arapskih Emirata, prenosi Beta.

Direktor Javnog preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović, rekao je da je situacija na svim vodocima u Srbiji stabilna, i kao veliki problem u centralnoj Srbiji naveo nelegalnu eksploataciju peska i šljunka iz reka i najavio zakonske izmene kako bi se taj problem brzo rešio.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво