Čitaj mi!

Čačak, za sanaciju od poplava 20 miliona dinara

Ministarstvo poljoprivrede Srbije obezbedilo je 20 miliona dinara za uređenje obala reka u Čačku, oštećenih prošlogodišnjim poplavama.

Ministarka Snežana Bogosavljević Bošković je rekla novinarima u Čačku da će Ministarstvo i lokalna vlast zajednički finansirati sanaciju kanala na Ljubić keju i izgradnju zaštitnih nasipa duž Zapadne Morave koja protiče kroz čačansko selo Zablaće.

"Područje od Zablaća ka Kraljevu pretrpelo je velike štete. Sada, uoči setvene sezone, poljoprivrednici su opravdano zabrinuti jer i manje količine padavina mogu prouzrokovati štetu. Doneli smo odluku da se pripremi projektna dokumentacija i da se završe radovi na sanaciji nasipa kako bi se poljoprivrenici zaštitili", rekla je ministarka.

Bogosavljević je dodala da će rekonstrukcija kanala za navodnjavanje kroz čačanska sela Parmenac i Katrga biti finansirana novcem iz fonda Ujedinjenih Arapskih Emirata, prenosi Beta.

Direktor Javnog preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović, rekao je da je situacija na svim vodocima u Srbiji stabilna, i kao veliki problem u centralnoj Srbiji naveo nelegalnu eksploataciju peska i šljunka iz reka i najavio zakonske izmene kako bi se taj problem brzo rešio.

broj komentara 0 pošalji komentar