Sajt RTS-a najbolji na ćiriličkom domenu

Internet-portal RTS-a još jednom se našao među pet najboljih domaćih sajtova u kategoriji vesti. Sajt Javnog medijskog servisa osvojio je i specijalnu nagradu za najbolji sajt na ćiriličkom domenu.

Priznanja pobednicima na tradicionalnom godišnjem izboru najboljih srpskih sajtova, po izboru redakcije časopisa Pi-si pres, uručena su danas na skupu u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Sajt Javnog servisa našao se među pet najboljih sajtova u kategoriji vesti zajedno sa portalima B92, Benčmark, Peščanik i Politika. U toj kategoriji pobedu je odneo sajt B92.net.

U obrazloženju za dodelu priznanja žiri časopisa Pi-si pres navodi:

"Tradicionalno snažan sajt Javnog servisa prošle godine je redizajniran kako bi se prilagođavao uređaju na kome ga posmatrate. Meniji su dobro napravljeni i lako im se pristupa kako mišem tako i prstom. Sve to dobija pun smisao kada znamo koliko vesti RTS emituje na svoja dva kanala, i upravo te vesti čine osnovu sadržaja na sajtu, mada se njegova redakcija trudi da dodaje i razne ekskluzivne sadržaje za posetioce portala. A pošto vesti stižu sa televizije, normalno je da u njima ima i mnogo multimedije koja će vas zainteresovati i zabaviti". 

Internet-portal RTS-a dobitnik je i specijalne nagrade RNIDS-a za najbolji sajt na ćiriličkom domenu – rts.srb.

U kategoriji servisa, prvu nagradu osvojio je sajt Poreskauprava.gov.rs, a u kategoriji baza znanja sajt Britishcouncil.rs. Prvo mesto u kategoriji život pripalo je sajtu Narodnopozoriste.rs, dok je za najbolji sajt u kategoriji bloga proglašen Psihoverzum.com.

Prvi put ove godine odabrani su i najbolji nastupi na društvenim mrežama, kao i najbolje mobilne aplikacije.

Najbolji nastup na društvenim mrežama imala je Fejsbuk stranica Naftne industrije Srbije, a nagradu publike za celokupni onlajn nastup u 2014. godini osvojila je kompanija "Štraus grup".

Dodeljena su i priznanja za najbolje aplikacije za mobilne uređaje. U kategoriji androida, priznanje je dobila aplikacija TopEleven, u kategoriji iOS aplikacija SBB d3go, a u kategoriji Vindouz mobajl aplikacija Eurobank m-B@nking.

Časopis Pi-si pres bira najboljih 50 domaćih sajtova još od početka razvoja interneta u Srbiji, 1997. godine.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво