Читај ми!

Preminuo Pavle Minčić

Pavle Minčić, poznati glumac, satiričar, humorista, pevač i pijanista, preminuo je u 84. godini u Beogradu, potvrđeno je RTS-u.

Pavle Minčić je rođen 16. juna 1931. godine u Beogradu. Uglavnom je radio u pozorištu, ali se oprobao i na filmu, radiju i televiziji.

Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju završio je u klasi profesora Raše Plaovića.

U bogatoj glumačkoj karijeri ostvario je zapažene uloge u komadima Jaje, Olovka piše srcem, Tužna je nedelja, Revizor i Sponzor noćas mora pasti...

Ostaće upamćen kao Paja iz dečje serije Na slovo, na slovo Duška Radovića, a na filmu po ulozi u filmu "Davitelj protiv davitelja gde je igrao Dobricu Kopicla... U seriji Pozorište u kućibio je Soni Boj, a Živorad u serijalu Ljubav na seoski način.

Penzionisan je posle 40 godina rada u Narodnom pozorištu u Beogradu gde je ostvario više od 120 uloga.

Dobitnik je nagrada "Radoje Domanović", "Zlatni ćuran", "Zlatni Lovor", uključujući i plakete "Branislav Nušić" i "Zlatni beočug za životno delo".

Minčić je bio istaknuti član satiričnog časopisa Ošišani jež.

Mesto i vreme sahrane biće naknadno saopšteni.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво