Читај ми!

Prekinut štrajk policije

Posle deset dana, prekinut je štrajk policije. Sutra nastavak razgovora o zaključivanju novog kolektivnog ugovora za pripadnike MUP-a, dogovoreno na sastanku ministra Nebojše Stefanovića sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije.

Članovi pet policijskih sindikata, koji su u ponoć prekinuli štrajk, tokom jutra razgovarali su s ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

Ministar Stefanović rekao je da se nada da će se problemi u budućnosti rešavati isključivo socijalnim dijalogom, saopštio je MUP.

"Sutra ćemo nastaviti razgovore o zaključenju novog kolektivnog ugovora za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova. Očekujem da do kraja oktobra završimo razgovore i sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata potpišemo kolektivni ugovor" rekao je ministar Stefanović nakon sastanka.

Ministar je istakao da problemi očigledno postoje, bilo da je reč o isplati zaostalih troškova ili uniformama koje godinama nisu kupovane.

"Pokušaćemo da jedan deo problema rešimo do kraja godine. Deo uniformi biće podeljen po planu koji je dogovoren, a razgovaraćemo i o isplati zaostalih troškova. Verujem da će policajci shvatiti u kakvom je stanju država i zašto nije moguće nešto uraditi u punom obimu, iako bih to voleo. Finansijska situacija nije takva zbog ove Vlade, ali trudićemo se da pokažemo pripadnicima policije šta realno možemo da uradimo" poručio je ministar.

Predsednik Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić nakon sastanka izrazio je zadovoljstvo u ime svih policijskih službenika što je nastavljen socijalni dijalog.

"Dogovorili smo realizaciju naših zahteva i mislim da će svi posle štrajka i nastavka dijaloga biti veoma zadovoljni" zaključio je Lukić.

Pet policijskih sindikata prekinulo je u ponoć štrajk, koji je bio započet, uz poštovanje minimuma procesa rada, 26. septembra.

Uz očuvanje sadašnjeg nivoa plate koja je smanjena pre dva meseca za 4.000 dinara zahtevi štrajkača su i produženje Posebnog kolektivnog ugovora do potpisivanja novog, kao i isplata zaostalih naknada za dolazak i odlazak sa rada.

Štrajku su se osim članova Nezavisnog sindikata policije bili priključili i članovi Sindikata srpske policije, Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, Sindikata vatrogasaca, kao i Sindikata ujedinjene policije.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво