Čitaj mi!

Megatrend: Doktorske studije po propisima

Na Megatrend univerzitetu tvrde da se njihove doktorske studije odvijaju u skladu sa zakonom propisanim uslovima i standardima. Navode da su Komisiji za akreditaciju, koja je imala primedbe na kvalitet tih studija, dostavili odgovor koje su mere preduzete kako bi se nedostaci otklonili.

U saopštenju sa Megatrenda napominju da je KAPK proveravala kvalitet doktorskih studija na njihovom univerzitetu 21. februara, a da je izveštaj o uočenim nedostacima dostavila tek 10. jula, kao i da su u toj proveri analizirana pojedina pitanja van perioda za koji je provera rađena, prenosi Tanjug.

Kritikuju javne istupe čelnih ljudi KAPK-a, jer, kako navode u saopštenju, iznošenje delova njihove analize nanelo je štetu Megatrendu tako što je stvoren utisak da taj univerzitet nije ispunio obaveze na poboljšanju kvaliteta niti je otklonio nedostatke, kao i da je jedina ustanova koja ima manjkavosti u radu.

Megatrend je današnjim saopštenjem reagovao na izveštaj KAPK-a koji je utvrdio da doktorske studije na tom univerzitetu nisu na zadovoljavajućem novou, jer većini odbranjenih doktorata nije prethodilo objavljivanje rada u nekom referentnom časopisu.

broj komentara 0 pošalji komentar