Читај ми!

Život bez sata i žurbe

Snežana Radojičić je pre tri godine napustila posao, i biciklom, sa minimalnim prtljagom, krenula na put oko sveta. O svom putovanju, koje i dalje traje, napisala je knjigu koja izlazi početkom avgusta, a tada će i Snežana nakratko doći u Beograd. Trenutno je u Irkutsku, u Sibiru.

Sa onim što joj je potrebno za život - šatorom za spavanje i garderobom na točkovima, Snežana je na pedale prešla blizu 30.000 kilometara - dobar deo Evrope i Azije. Vozi dok joj je lepo, a onda staje i druži se sa ljudima.

"Turska je zemlja u kojoj bih mogla da živim zato što imaju sve pozitivne osobine koje mi imamo, samo još naglašenije budući da nisu imali nikakve krize, ratove i pritom je zemlja prelepa", kaže Snežana.

Život bez sata i žurbe ostavlja joj dovoljno vremena da piše. Blog, od prvog dana, a uskoro izdaje roman. Govori o prvih sedam meseci putovanja i saputniku koji je u početku bio društvo za putovanje, a potom i ljubav.

"To je bilo jako teško jer je to dvoje ljudi koji se uopšte ne poznaju, iz potpuno različitih sredina. Na kraju smo se razišli u Turskoj. A onda sam ja morala da prelomim šta ću da radim dalje. Nisam krenula u sve to zbog njega nego zbog sebe i onda sam odlučila da nastavim dalje", priča Snežana.

I sama putuje već duže od dve godine.

"Spavam u šatoru 85 odsto vremena, izložena sam stalno vremenskim okolnostima, izložena sam opasnostima. Pre tri dana sam imala pokušaj pljačke, gde sam se spasla koristeći paprika-sprej", kaže Snežana.

Iako je izabrala najjeftiniji način putovanja, bez novca ne može. Snežana Radojičić zarađuje od iznajmljivanja stana u Beogradu, prodaje pređenih kilometara posetiocima svog bloga, a nada se da će od septembra zarađivati i od svoje knjige. Tako će brže stići do sledeće željene destinacije - Južne Amerike.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи