Читај ми!

"Ispitati Šapićev doktorat"

Demokratska stranka se pridružuje pozivu za preispitivanje doktorata funkcionera te stranke Aleksandra Šapića i navodi da će svi naredni postupci i Šapića i DS-a zavisiti od ishoda tog preispitivanja. Šapić negira da je plagirao disertaciju, navodeći da "nikada ništa nelegalno i nemoralno nije uradio". Univerzitet Union će na sednici Senata 10. jula ispitati navode o plagijatu.

Demokrate ističu da se pridružuju pozivu grupe autora da Univerzitet Union pokrene postupak preispitivanja disertacije i doktorskog zvanja Aleksandra Šapića, uz punu nepristrasnost i nezavisnost tog postupka, tako što će u odlučivanje o validnosti doktorata uključiti i profesore koji nisu zaposleni na Unionu, prenosi Beta.

"Svi naredni postupci kako Aleksandra Šapića, tako i DS-a, zavisiće od ishoda tog preispitivanja. I biće preduzeti bez oklevanja, patetike i spinovanja", ističe DS povodom analize na sajtu Peščanika u kojoj grupa autora navodi da je disertacija Aleksandra Šapića plagijat.

"Ne pada nam na pamet ni da pomislimo da je u pitanju 'najgluplje obrazloženje o plagijatu koje smo ikada čuli', a kamoli da to izreknemo. Ne pada nam na pamet da rušimo sajt Pešanika", navode demokrate.

Šapić kaže da nikada ništa nelegalno i nemoralno nije uradio, pa tako ni plagirao doktorsku disertaciju.

"Notorne činjenice su da nikada ništa nelegalno i nemoralno nisam uradio kroz čitavu svoju životnu karijeru, bila ona sportska, školska, univerzitetska ili politička, tako ni plagirao, kako kažu autori Peščanika 'drsko', svoju doktorsku disertaciju", naveo je Šapić u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Funkcioner demokrata je istakao da ne zna i ne želi da ulazi u motive "grupe autora" sajta Peščanik koji su tekstom o njegovom doktoratu pokušali da, kako je ocenio, naprave "streljački vod za moralnu likvidaciju Aleksandra Šapića".

"Ako je greh to što sam zaista učinio, a to je da sam u svom radu koristio delove iz knjige 'Selling and sales menagement', a nenamerno propustio da navedem izvor, tu grešku mogu da priznam i za nju da se izvinim stručnoj i svakoj drugoj javnosti", naglasio je Šapić.

Kako je rekao, sve ostalo što mu se spočitava je toliko "zlonamerno, ostrašćeno i neistinito" da ne želi da učestvuje u bilo kakvoj drugoj diskusiji.

Reagovao je i pokret "Dosta je bilo" zatraživši od Šapića da odmah podnese ostavku na mesto predsednika opštine Novi Beograd zbog sumnje da je plagirao doktorsku disertaciju i timčinom diskreditovao sebe kao nosioca javne funkcije.  

Grupa autora je na sajtu Peščanika, nakon doktorskih disertacija ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i bivšeg rektora Univerziteta Megatrend Miće Jovanovića, analizirala i naučni rad Aleksandra Šapića, tvrdeći da je to "jedan je od najstrašnijih primera plagijata koje su imali prilike da vide".

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво