Čitaj mi!

Mića Jovanović pronašao doktorat u Londonu

Bivši rektor Univerziteta Megatrend Mića Jovanović pokazao je javnosti naučni rad za koji je tvrdio da je njegov doktorat iz Londona, a za koji je Ministarstvo prosvete saopštilo da ne postoji, ali je najavio da ipak ostaje pri svojoj ostavci.

"Doktorat ima 355 strana... tema je bila 'Radna motivacija i samoupravljanje' ", rekao je Jovanović, prenosi Beta.

Gostujući na televiziji Pink, Jovanović je pokazao taj rad, tvrdeći da je odbranjen na Londonskoj školi ekonomije (London sshool of economics) u okviru Britanskog saveta za akademska naučna zvanja.

Prema rečima Jovanovića, istraživanje za doktorat sproveo je na 8.000 radnika. Doktorat je počeo da piše 1983. a rad je završen 1989. godine (na sajtu "Megatrenda" ranije je bilo objavljeno da je Jovanović doktorirao 1983. godine). Pokazao je i dokument za koji je rekao da je potvrda o odbrani doktorata iz 10. januara 1991. godine.

"Ovaj doktorat nije iz moje lične kolekcije, kako neki kažu, preuzet je iz biblioteke Londonske škole ekonomije", istakao je Jovanović.

Upitan kako je moguće da Ministarstvo prosvete nije uspelo da pronađe podatke o njegovom doktoratu, Jovanović je odgovorio da se možda nije tražilo na pravom mestu.

Na pitanje kako to da Londonska škola ekonomije nije pronašla podatke o njemu, Jovanović je odgovorio da ne zna kako je to moguće.

Jovanović je najavio da će ostati profesor na Univerzitetu Megatrend , "bar za neka uvodna predavanja".

"Ja sam osnivač i vlasnik Megatrenda, ali ne znam još koliko ću da budem", zaključio je Jovanović.

broj komentara 6 pošalji komentar
(ponedeljak, 16. jun 2014, 10:23) - anonymous [neregistrovani]

diploma

toliko toga je rečeno ali bez zvaničnog sertifikata sa sve pečatom i dopisa matičnog univerziteta sa tačno navedenim podacima - ovo je sam ukoričena knjiga ...zamajavanje onih kojima to "izgleda" kao doktorat... 

(ponedeljak, 16. jun 2014, 09:59) - anonymous [neregistrovani]

Nasta ovo lici ?

Dobro, i sta sad? Ako je ovaj covek doneo svoj rad i pokazao-sta sad? Ima dva resenja- da optuzioci kazu kako nije to taj rad i kako su i dalje u pravu, ili da se ovo zaboravi !!?? 

(ponedeljak, 16. jun 2014, 09:35) - anonymous [neregistrovani]

Koja kleveta?

Kakva crna kleveta? Ne dokazuje se doktorat mahanjem papirima u TV emisiji, nego validnom diplomom.

(ponedeljak, 16. jun 2014, 09:32) - anonymous [neregistrovani]

I ja se pitam

To se i ja pitam. Da li postoji kazna za lazno predstavljanje?
Na njegovoj zvanicnoj biografiji koja se moze procitati na sajtu Megatrenda stoji da je doktorirao 1983. na Londonskom Univerzitetu. Sada saznajemo da poceo da pise 1983. a da je zavrsio 1991?! Pa to je upravo ono sto su ljudi koji su ga optuzili i tvrdili. Na stranu sto ne postoji institucija koja se zove bilo Londonski univerzitet, bilo Univerzitet u Londonu, osim City University of London, vec su to sve skole i koledzi (LSE, Kings College itd.). Neko ko ima doktorat LSE-a, svakako ne bi morao da brani jos jedan, a ponajmanje bi to radio u Mariboru (Kranju), valjda bi bilo logicno da je, ako je vec kako CV tvrdi radi na BU tamo odbranio i taj 2. doktorat, ako mu jedan nije dovoljan.

(ponedeljak, 16. jun 2014, 04:16) - anonymous [neregistrovani]

london u kranju

kako smo u sloveniji saznali ovaj čovek je položio doktorsku disertaciju 1991. godine na fakultetu organizacionih nauka u Kranju. Znači, on je doktorirao, ali profesorima i upravi fakulteta u Kranju nije poznato, zašto insistira na tome, da je doktorirao u Londonu, kad se to desilo u Kranju?

(ponedeljak, 16. jun 2014, 01:16) - anonymous [neregistrovani]

Castle

I ko ce sad da snosi odgovornost za klevetu i uvredu casti?