Čitaj mi!

Ateisti izbačeni sa Sajma obrazovanja

Udruženje građana "Ateisti Srbije" izbačeno je, na intervenciju jednog sveštenika, sa Sajma obrazovanja koji je organizovan u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" u Subotici, saopštila je danas ta organizacija.

"Ateisti Srbije" su ocenili da se radi o "brutalnom napadu na slobodu, integritet i osnovna prava", prenosi Beta.

Objasnili su da su na Sajmu obrazovanja učestvovali kao partneri Fondacije "Mesečina" i uz dogovor sa direktorkom Tehničke škole.

"Štandu je prišao jedan sveštenik i pitao da li su članovi udruženja na sajmu legalno, a potom je otišao ka službenim prostorijama škole, nakon čega je do štanda Ateista došla direktorka škole i uz viku zahtevala da se uklone svi leci i da se članovi našeg udruženja udalje sa sajma, bez obrazloženja zašto to zahteva", rekao je potpredsednik "Ateista Srbije" Predrag Stojadinović.

Dodao je da je direktorka zahtevala od te organizacije da odmah napusti Sajam obrazovanja, uz obrazloženje: "Ovo je Sajam obrazovanja, a ne sajam slobodne misli."

Stojadinović je naveo i da im je direktorka poručila da je "ovo jako bezobrazno pred Uskrs".

Najavio je da će "Ateisti Srbije" uputiti žalbe svim nadležnim organima, od Ministarstva prosvete, preko Kancelarije poverenice za zaštitu od diskriminacije, pa sve do Ustavnog suda Srbije.

broj komentara 19 pošalji komentar
(petak, 18. apr 2014, 15:36) - mom [neregistrovani]

komedija

svaka organizacija koja stavlja negativno kao svoj osnovni cilj za mene nije zanimljiva i cesto zasluzi ovakav tretman.

Umesto kao ateisti Srbije, mogli su da udju kao promoteri nauke, promoteri ljudskih prava (tj sloboda da se neko izrazi u pogledu verske, politicke, seksualne, koje vec orijentacije).

(petak, 18. apr 2014, 12:17) - anonymous [neregistrovani]

cc

Vera se potvrdjuje kroz iskusenja.

(petak, 18. apr 2014, 11:15) - Cracky [neregistrovani]

Svaka cast

Svaka cast na komentarima, ako neko znate kako da ovo dopre do ljudi koji su odgovorni za ovo izbacivanje, posaljite im da procitaju misljenje i stav naroda. Sloboda misli!

(petak, 18. apr 2014, 10:56) - Djordje [neregistrovani]

Mislim da nije tako

Nisu se svi "prosvijetlili" od 1992 - nego do tad je, a od 1945, kod nas vladala ateisticka hunta koja nas je tjerala da vjerujemo u "sveznanje" prirode i u naseg "pretka" majmuna.

(petak, 18. apr 2014, 10:42) - anonymous [neregistrovani]

21 vek

Strasno je da se u 21. veku raspravlja o ovome. Strasno je da popovi mogu da naredjuju nekom nesto. Pa gde mi to zivimo ?

Vernici, verujte u kojeg god boga hocete, ima ih povazdan, ali to cinite u crkvama i svojim domovima ! Ostavite obrazovne institucije na miru.

(petak, 18. apr 2014, 09:08) - anonymous [neregistrovani]

zamena teza

Zamena teza se ogleda u tome sto je što se ova kontroverzna nevladina organizacija za svog kratkog i neslavnog postojanja mnogo više borila za blaćenje i vređanje religije, religioznih ljudi, crkve i za rušenje i ovo malo nacionalnog duha i ponosa što je u našem narodu ostalo, nego li za, tobože, "slobodnu naučnu misao". 

(petak, 18. apr 2014, 07:49) - Roki [neregistrovani]

Svi odjednom pobožni

Veoma interesantno da su se svi u Srbiji prosvetili od 1992 na ovamo, jer je tako diktirala moda. Iako su bili do tada najveći komunisti i ateisti.
I danas je to samo moda, jer veoma malo njih živi u skladu sa verom, osim što prave porodične rituale. Da su svi stavrno toliko pobožni kao što se sada prave, ne bi bilo ni blizu ovoliko ubistava, pljačke, iskorištavanja, zlostavljanja dece, nepoštovanja i sl... Ako su imali mesta verske zajednice u školi, onda su trebali da imaju i ateisti.

(petak, 18. apr 2014, 03:45) - anonymous [neregistrovani]

Nauka i religija

Svako ko iole poznaje sta je Pravoslavlje zna da se nauka i religija ne iskljucuju. Nauka ne otkriva zakone prirode vec Bozije zakone. A naucnici imaju prava da otkrivene zakonitosti tumace drugacije i imaju prava da po pitanju toga ne budu u pravu. Ta tacka je jedina tacka sporenja izmedju nauke i religije. Osim toga Pravoslavlje nikada nije imalo inkviziciju i nikad nije vrsilo teror nad naucnim svetom.

(četvrtak, 17. apr 2014, 21:21) - Robin Hud [neregistrovani]

Obrazovanje

Obrazovanje koje ne podrazumeva slobodno mišljenje nije obrazovanje već tiranija.

(četvrtak, 17. apr 2014, 19:25) - Drasko [neregistrovani]

Ateisti, Agnostici

Zato sto se kroz vekove crkva toliko udaljila od biblije i ubacila u veru neka sopstvena pravila nastali su ateisti (ne veruju u boga) kao i agnostici (ne tvrde da bog ne postoji ali ni ne veruju dok se ne dokaze). Istina o nastanku sveta je samo jedna ali koja?

div id="adoceanrsvdcfhklggd">