Devet hiljada funkcionera nije prijavilo imovinu

Od skoro 35.000 državnih funkcionera u Srbiji čak 9.000 nije prijavilo imovinu, rekao pomoćnik direktora Agencije za borbu protiv korupcije Dragomir Trninić. Agencija podnela prijave protiv tri narodna poslanika i dva predsednika opština, istakao Trninić.

Pomoćnik direktora Agencije za borbu protiv korupcije Dragomir Trninić rekao je da Od skoro 35.000 državnih funkcionera u Srbiji čak 9.000 nije prijavilo imovinu.

"Zbog toga smo podneli 168 zahteva za pokretanje krivičnog postupka i devet krivičnih prijava, a podneli smo prijave protiv tri narodna poslanika i dva predsednika opština", rekao je Trninić na tribini "Dometi u borbi protiv korupcije na jugu Srbije" u Vranju.

Tribina je organizovana u okviru projekta "Vladavina prava - da živimo kao sav normalan svet", koji OK radio iz Vranja realizuje u okviru programa EU "Jačanje slobode medija u Srbiji", a kojim rukovodi Delegacija EU u Srbiji.

Pomoćnica direktora Agencije u Sektoru za predstavke Nataša Jelić je rekla da "gotovo najveći broj" predstavki koje građani i institucije šalju Agenciji dolazi s juga Srbije.

"Iz Vranja smo imali 27 predstavki, iz Bujanovca sedam, a po šest iz Surdulice i Vladičinog Hana. Od osnivanja je Agenciji stiglo oko 1.500 predstavki građana, i njima se u Agenciji aktivno bavimo", rekla je Jelićeva.

Na tribini su učestvovali i predstavnici sudova s teritorije sedam opština Pčinjskog okruga, policije, tužilaštva, lokalnih vlasti, advokatskih udruženja, nevladinih organizacija i manjinskih zajednica, koje je pozdravio gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">